Bojan Vuletić: Reditelj „Porodice“

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. Ja pretpostavljam da ce 10 godina od pada ove vlasti, Vucic kod bar trecine gradjana biti relativno pozitivan. To nam je u kulturi. Podanicki odnos prema vlastima koji je bio i u vreme Ds-a, koja nije dovodila gradjane u taj polozaj nego se naslednjeno ponasanje nastavilo bez primoravanja tadasnje vlasti. Sada je naprimer Tadic nepopularan jer je izgubio izbore od Nikolica, a ovde se preziru gubitnici a drugi deo je da oni koji su bili skruseni prema toj vlasti sada to kompenzuju. Sto se Milosevica tice, radi se o psiholoskom efektu gde je dozivljaj zla manji kada je prosao a drugi deo je da nam je u kulturi sklonost ta nevidjeno samaricanska crta da smo tolerantni i prema zlocincima diveci se svojoj toleranciji. A snimati seriju o jednoj besprizornoj porodici gde su stvari uglavnom ocite i to kroz prizmu te porodice u dogadjajima koji su vrlo nepovoljni za njih je scenaristicki supstrat za izazivanje empatije gledalaca prema toj porodici.

  2. Ne bi ova „serija“ ugledala svetlost dana da nije aminovana zna se od koga.
    Dakle Đinđiću satanizacija, Slobi glorifikacija.
    Inače odustao sam kad sam video kako U. Fehmiu mlatara rukama. Preglumljeno i dovedeno na nivo karikature.
    A da! Ako je u seriju ubačeno ono kad mlađani Vučić bije onu dvojicu trojicu što su mu dobacivali posle smene vlasti nek’ mi javi, rado bi’ pogledao taj kung fu.

  3. Reditelj je 1990. imao 13 godina,
    prošao Miloševićevo nevreme kao tinejdžer i došao do 2000. sa 23.
    ?

    1. Pitam se koliko je godina imao reditelj serije Viktorija u viktorijansko vreme?

  4. Ovo je seseljsko-vucicevsko ubijanje istine, sramotno i zlocinacki bestidno!!!!!!!!!!Stitine hiljada pobijenih i proteranih ih proklinje! Ocekujmo sutra i ordenje , spomemnik, novu istoriju o Milosevicu, Miri i Marku! Sta sve bolesni umovi mogu da ucine?!

  5. Najzad da gledamo normalnu seriju na rts! Nije me dirnula sudbina porodice, samo sam mislilo na porodice onih koji su izgubili najmilije zbog politike Milosevica! Glumac koji glumi SM je za OSKARA i naravno maskeri!

  6. Pročitala sam nekoliko knjiga o „štaziju“i videla nekoliko filmova o „štaziju“….pošto Srbija nije imala 6 oktobar 2000 (lustraciju i otvaranje našeg „štazija“) mene interesuje da li neko zna ko je ovaj scenarista i reditelj Bojan Vuletić, ko su mu roditelji, babe, dede. kako baš njemu da „zapadne“ ova škakljiva tema pa još na RTS? Eto saznali smo slučano ko su Vuku Jeremiću babe i dede (iz Titove i Slobine elite)…ukratko „koja podobnost“ stoji iza Vuletića? Možda sam nešto prespavala….

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.