Fudbaleri Bolivije savladali su selekciju Brazila sa 2:1 u poslednjem meču 17. kola kvalifikacija za Svetski šampionat u Južnoj Africi sledeće godine, na svom „Hernando Siles“ stadionu, koji se nalazi na 3.637 metara nadmorske visine i kao takav je najviši objekat na svetu na kome se igraju zvanične fudbalske utakmice.

Brazil je još ranije obezbedio plasman na prvenstvo sveta, dok su Bolivijci bili silno motivisani da, posle Argentinaca (6:1), u istom ciklusu kvalifikacija kao domaćini pobede i „karioke“. U La Pazu su poraženi i Paragvajci (4:2), koji su takođe sigurni putnici za Južnu Afriku.

Treća selekcija koja je već spakovala kofere za daleki put jeste Čile, dok će se za preostalo mesto u noći između srede i četvrtka boriti Argentina, Urugvaj i Ekvador.

„Gaučosi“ su trenutno četvrti na tabeli sa 25 bodova, jedan više od „urusa“ i dva više od Ekvadoraca. U poslednjem kolu, tim Dijega Armanda Maradone putuje „na noge“ direktnom konkurentu, a eventualni trijumf garantuje im direktan plasman na Mondijal. Podela bodova bi imala isti epilog za Argentince, uz uslov da Ekvador ne pobedi Čile sa više od četiri gola razlike.

U slučaju poraza, Argentina bi prepustila četvrto mesto Dijegu Forlanu i saigračima, a domogla bi se baraža samo ukoliko Ekvador ne slavi u Santjagu.

Ukoliko Argentina dobije Urugvaj, a Ekvador odigra nerešeno, u baraž će otići Urugvajci, jer imaju znatno bolju gol razliku od Ekvadoraca.

Petoplasirani tim iz KONMEBOL kvalifikacija kartu za Južnu Afriku tražiće u doigravanju 14. i 18. novembra u duelu sa selekcijom koja zauzme četvrtu poziciju u Konkakaf zoni kvalifikacija, a to će biti Honduras ili Kostarika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari