Boljević: Vučevićeva izjava jasan primer pritiska na pravosuđe

Ostavite komentar


  1. A napad na državu je dozvoljen. Da nije istina ne bi ovoliko digli glas razni anonimusi.

  2. Koji Sud, koji bakraci? Vi sami sebi sudite? Pokrali ste sve i sad niko nije kriv? Gde su pokradene pare? Jedan deo tih para je kod vas "sudija" i "tuzilaca". To sav narod zna. I sad kao glumite nezavisno sudstvo? "Trazi pare Bog te …."! 3.14!

  3. A,….. mislite li da je citiranu izjavu pomenuti Vučević dao, i isključivo, u svoje ime? Ako jeste onda bi, da ima božje pravde, dostojanstva, logike, pristojnosti, digniteta, morala,……… već sutra morao da "leti" sa funkcije na koju su ga postavili, ako on sam nema snage da sam ode. E, to bi, onda, bila prava poruka da se možemo nadati da će se, možda, pojaviti, bar iskrica svetla na kraju tunela. Ovako……..!?

  4. Politicari svakako ne bi trebali da komentarisu sudske odluke. Ali takodje se postavlja pitanje sta se to desava u sudstvu. Kako to da niko nije odgovoran kod postupaka koji dugo traju, jer to tuzilastvo nije u stanju da prikupi dovoljno dokaza da bi neko bio osudjen ili je nesto drugo u pitanju. Ipak sam misljenja da bi jos jedna detaljna reforma u sudstvu donelo boljitak.

  5. Nije ovo prvi put, nažalost neće biti ni poslednji put, da se političari bave ovim prljavim rabotama. Mene kao građanina interesuje da li ovakvi postupci podležu bilo kakvim sankcijama. Konkretno, ima li Visoki savet sudstva pravni osnov da pokrene postupak protiv neodgovornog političara

  6. Kako presudjujete kada je Dunav Osiguranje i poljoprivredni proizvodjaci na sudu NARAVNO U KORIST DUNAV OSIGURANJA;Imam i dokaze za to,

  7. Gledano unazad najviše se vršio uticaj i pritisak na rad sudija, sudova i pravosuđa od ““demokratskih““ promena do danas, a danas ova Izvršna vlast to i ne krije. Lično sam žrtva uticaja, pritiska i direktive u jednom sudu kako treba da postupa u sporu koji je trajao 24.g. u kome sam kao stranka oštećen kao i moja porodica. Naravno najviše boli kada Vam i same sudije ukažu na to onako otvoreno u lice. A nemoćni ste….

  8. Ako je sudija častan čovek ko može da utiče na njega jedino novac, a oni su fala bogu svi podkupljivi

  9. Ovakav javni ispad potpredsednika vladajuće stranke SNS-a i gradonačelnika Novog Sada, je zaista za svaku osudu. Ali on je samo jedna od slika i prilika današnje vlasti. Jasno je da će sudovi početi da rade na pravi način i da će imati pune ruke posla, tek onda kada ovi odu sa vlasti i kada se bude procesuiralo njima. Oni to dobro znaju, i između ostalog se zato tako čvrsto i beskompromisno trude da ostanu na vlasti. Najveći kritičari i svedoci tada protiv njih će biti upravo ovi koji ih danas najviše hvale i podržavaju, to je tako poznato. Samo dolazak tog vremena treba preživeti. i doživeti. A biće, biće!

  10. Dragana Boljevic jje SIGURNO u pravu.Ona se jedina i Drustvo sudija i tuzilaca suprotstavila katastrofalnoj reformi pravosudja Snezane Malovic kada je ova imala podrsku nadleznih EU institucija i Vlade u vreme Borisa Nejakog . Dragana je pobedila i dokazala svoje tvrdnje.Umesto da na mesto ministra pravosudja dodjenekoiskusan /Zoran Ivosevic, Vida Petrovic Skero, Tibor Vatradi ili Dragana Boljevic/ SNS i sateliti biraju klona Malovicke, Nelu Kuburovic, koja nastavlja tamo gde je Malovicka stala, i poslednja afera, isporucuje Kurda Turcima da nastave sa zlostavljanjem , uprkos protivljenju iz sveta.Rajetinska politika AV i SNS sa satelitima.

  11. neće neki političar svojim komentarom toliko poniziti pravosuđe koliko će pravosuđe samo sebe uniziti donošenjem odluka kojih se obični građani stide. Dugo se pravosuđe valja u blatu zajedno sa političarima i biznismenima, pri tom nanoseći nemerljive štete građanima, povlačeći ih u blato i uz to mašući pred njima svojom nezavisnošču. Javnost ne haje za Vučevićev komentar onoliko koliko je uznemirena nekažnjivošću aktera afere Luka Beograd http://www.vreme.com/cms/view.php?id=1120788 o kojoj je sud doneo odluku. Građanima je jasno kakvu poruku su sudije svojom odlukom poslale političarima i biznismenima iz spornih privatizacija, samo to izgleda sudijama nije jasno. Svoju samostalnost i nezavisnost gospoda mogu okačiti mački o rep.

Ostavite komentar


Društvo

MUP pružio međunarodnu pravnu pomoć Nemačkoj: Privedeno više od 10 osoba 10

MUP pružio međunarodnu pravnu pomoć Nemačkoj: Privedeno više od 10 osoba

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je danas, postupajući po zamolnici za pružanje međunarodne pravne pomoći Nemačke, učestvovalo u međunarodnoj policijskoj akciji povodom prevara preko „kol centara“ vršenih od strane međunarodne organizovane kriminalne grupe, kojima je oštećeno više građana Nemačke u iznosu od oko milion evra.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.