Bor: Prekršajna prijava protiv odbornika zbog protesta  1Foto: Dragan Marković

Kao i diljem Srbije i Borani su dve subote zaredom blokirali glavnu saobraćajnicu na ulazu u grad. Među okupljenim bio je i odbornik u Skupštini grada Bora i predsednik gradskog odbora Narodne stranke u Boru Dragan Marković koji je dobio prekršajnu prijavu zbog zadržavanja na kolovozu na kružnom toku kod Doma zdravlja tokom protesta 4. decembra.

Prekršajnu prijavu Marković je dobio juče tokom zasedanja gradske Skupštine.

– Pošto me nije našao na adresi stanovanja, poštar koji me lično poznaje pozvao me je telefonom da bi mi uručio  pismo iz PU Bor. Imajući u vidu da sam kao odbornik bio na sednici Skupštine grada Bora zamolio sam ga da dođe do ulaza u salu bioskopa gde se održava sednica. U koverti se nalazio jedan primerak prekršajnog naloga  upućenog meni sa datumom 08.12.2021. godine. Sam činjenični opis službene beleške koju je vodio Dejan Gergić je nejasno napisan, a odnosi se na moj navodni prekršaj od 04.12.2021. godine – rekao je za Danas Dragan Marković.

Bor: Prekršajna prijava protiv odbornika zbog protesta  2
Foto: Dragan Marković

U izjavi za Danas Marković navodi da na prvom protestu, 4. decembra nije bio zaustavljen, niti legitimisan od strane potpisanog službenika PU Bor.

Kaže i da su mu na drugom protestu, prošle subote, na platou kod Kapije Bora prišle dve osobe u civilu.

– Pošto jednog poznajem na njihov zahtev legitimisao sam se i na moje pitanje u čemu je problem rečeno mi je da je to rutinska kontrola i da oni to moraju da rade „jer im je tako rečeno“.  Jedan od njih mi je fotografisao ličnu kartu  i zahvalio mi se na ljubaznosti. Uz to su rekli da oni sve ovo podržavaju, da su protiv zagađenja, da bi trebalo više ljudi da izađe na proteste i da im je sve jasno – priča Marković napominjući da se ovo legitimisanje desilo pola sata nakon blokade saobraćaja.

Prijatelji sa kojima je u tom trenutku Marković razgovarao nisu bili legitimisani, što je kako kaže “za njih to bilo iznenađenje”.

Najžalosnije je to što su očigledno to legitimisanje iskoristili da mi retroaktivno napišu prekršajni nalog – ističe Marković.

Naš sagovornik podseća da je 2018. godine, u toku kampanje za lokalne izbore u Boru, PU Bor uz priložene fotografije prijavio kretanje džipova  bez registarskih tablica i pretnje od strane NN lica koji su se u njima nalazili upućene biračima i članovima biračkih odbora.

-Nisu reagovali. Nisu reagovali ni na pretnje koje sam dobijao preko društvenih mreža, niti su mi javili šta se dešava sa mojim prijavama zbog bušenja guma i skidanja tablica sa automobila parkiranog ispred zgrade u kojoj živim, o čemu su  pisali i mediji – rekao nam je Dragan Marković.

Prema dobijenoj prekršajnoj prijavi Marković treba da plati kaznu od pet hiljada dinara zbog zadržavanja na kolovozu na kružnom toku kod Doma zdravlja.

U prijavi se navodi da je kretanjem na kolovozu učinjen prekršaj iz člana 333 stav 1 tačka 51 Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari