Bor: Zbog učestalih krađa u Ziđinu, MUP formirao Radnu grupu za analizu stanja bezbednosti imovine kineske kompanije 1Foto: Serbia Zijin Copper

Radna grupa koju je MUP formirao za analizu stanja bezbednosti imovine Srbija Ziđin Koper već ima rezultate, budući da je policija u Boru uhapsila četvoricu Borana zbog krađe otpadnog bakra. Policija svakodnevno patrolira između prve i druge smene, a ima i nasumičnog patroliranja u toku dana i noći.

Za samo tri dana, u tri odvojene akcije prošle nedelje, borska policija uhapsila je četvoricu Borana i kod njih pronašla skoro 100 tona sekundarnog bakra ukupne vrednosti oko pola miliona dolara.
Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Boru svima njima je, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa, određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega su, uz krivičnu prijavu, privedeni tužiocu.

U Srbija Ziđin Koper navode da su ove vezane akcije hvatanja skupljača bakra rezultat rada nedavno, na državnom nivou formirane Radna grupa za analizu stanja bezbednosti imovine Srbija Ziđin Koper.

-Policijska uprava u Boru dobila je nalog da radnoj grupi koju je osnovao MUP Srbije pripremi određene podatke i izveštaje, pa je kompanija po tom osnovu uspostavila tešnju internu saradnju sa organima reda u Boru. Ta tešnja saradnja, pored ostalog, podrazumeva svakodnevne policijske patrole između prve i druge smene, u vreme kada se najveći broj upada u krug kompanije i dogodi, ali i nasumično patroliranje u toku dana i noći. Zbog toga, ali i zato što smo duž zida, kojim smo probali da zaštitimo ulaz u krug kompanije iz pravca starog borskog kopa, iskopali rov dubine i širine pet metara, broj upada u kompaniju konačno je smanjen – kaže rukovodilac Sektora bezbednosti i zdravlja na radu Saša Perišić.

-Pravovremeno i pravilno postupanje prilikom sprečavanja otuđenja robe, pronalaska ukradene robe i dovođenja odgovornih pred lice pravde odraz je vaše sposobnosti, efikasne organizacije i visokog profesionalizma kada je suzbijanje kriminala u pitanju – napisao je generalni direktor Srbija Ziđin Koper Jian Ximing, zahvaljujući se načelniku PU Bor Branislavu Stojadinoviću, za nesebičnu podršku i pomoć u sprečavanju otuđenja i pronalaženju ukradene „robe“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari