„Borba države sa kriminalom“ i dalje na čekanju

Danas.rs istražuje: Uprkos najavama još nije objavljen Nacrt izmena i dopuna krivičnog zakonika

Ostavite komentar


  1. „Borba države sa kriminalom“….. Zašto razdvajate? Ovo mu dođe na isto!

  2. Borbe drzave sa kriminalom ima ,samo je pitanje visine kazni koje se izricu,a imamo sudija i iz vremena DS.

    1. To se naročito SNS botu #mia vidi u slučaju Savamale, u slučaju ubistva narkodilera zvanog Sale mutavi, kada je državna sekretarka MUP-a Srbije javno lila suze za njim, u slučaju demoliranja hotela Šumadija, gde je umešan otac ministra UP Nebojše dr iz BG-a, u slučaju ugostiteljskog objekta na Kopaoniku, gde policija nece da asistira u njegovom rušenju, u slučaju kantrimen, gde se do dan danas ne zna ko je vlasnik auta i ko je stvarno vozio, u slučaju naplatne rampe Doljevac, gde nema snimaka sa kamera, ko je tačno vozio auto koji je usmrtio jednu ženu, u slučaju ubijene pevačice Jelene Marjanovic, a tvoj voljeni predsednik je rekao:“koliko sutra ce ubica biti uhvacen“ od tada je prošlo 3 godine itd. Kažeš kako imamo sudije iz vremena DS-a?! Pa prvorođeni ti predsednik smenio sve što se može smeniti iz prošle vlasti, od mesne zajednice pa naviše?! Najviše DS preletača je u SNS-u i od bivših žutih lopova, preletanjem u SNS su se naglo preobrazili u časne i poštene?! Mali Siniša i Goran Vesic nekadašnji žuti lopovi, a sada glavne vedete SNS-a?! Secaš se #mia SNS botu, kako ti je voljeni Vučic nosao po skupštini sliku Dinkica u zatvorskoj uniformi? Umesto u zatvoru, Dinkic mu postao savetnik za UAE! Secaš se #mia SNS botu kako je urlao na Nelu Kuburovic ministarku pravde, zašto nije osuđen Bogoljub Karic? Za nega je voljeni ti Vučic rekao:“Bogoljube, možeš da se vratiš u Srbiju, al’ samo u zatvor“! Gle čuda, Bogoljub se vratio u Srbiju, prisustvovao glavnoj konvenciji SNS-a podržao Vučica i postao glavni finansijer SNS-a?! Secaš li se Mia?

    2. Ma jasno Mia, sudije iz vremena DS-a su najveci i jedini problem ove drzave i naravno, jedini kamen spoticanja u efikasnoj borbi sa kriminalom. Kako ste vi to mudro povezali. I kriminal je valjda izmisljen u njihovo vreme, nije ga bilo ni do tada, a tek posle toga stvarno u promilima. I jos jedno zensko celjade koje se kroz zivot probija botovanjem. Sad ja ne znam sta je problem sa zenama, da li su one pismenije, pa dobijaju te prefinjene zadatke izvrsavanja dnevnih kvota komentara, ili jednostavno imaju vise vremena da piskaraju kojestarije. Stvarno je simptomatican toliki broj zenskih imena kojima su naslovljeni komentari bez poente. Komentari koji imaju za cilj da se prenese neka fraza, ili teza iz dnevnog zadatka prirucnika „kako postati bot sa najvise poena i ostati na ugovoru jos neko vreme“. Kapiram ovako, da najveci broj zaposlenih u JP su zene (med. sestre, vaspitacice, uciteljice, salterski radnici, sekretarice), pa je to verovatno iz tog razloga. Ili jednostavno, one imaju nekakvu drugu percepciju zemlje u kojoj zivimo i ljudi koji je vode. Ili se muski svet predstavlja zenskim imenom, valjda da ih niko ne bi vredjao, ili takve stvari. Stvarno ne mogu da provalim sta je u pitanju. U svakom slucaju, mnogo devojaka podrzava ovu radikalsku vlast (ako je suditi po glorifikovanju njihovih dela i nedela po raznim portalima), sto po meni nije bas najlogicnije, ali ipak je ovo Srbija i tu mnogo stvari nema veze sa logikom.

    3. A jel? Nisu mogli da ih smene? Rade protiv vlasti kao i Bujosevic, zar ne? Misli malo glavom, a ne stomakom.

  3. Pa ‘apse ih za potrebe pinka po trista a onda ih tiho puste drugi dan. K’o sportski ribolov.

  4. Čeka se da najbolji student u istoriji Prevnog fakulteta napiše taj novi zakon.

  5. Nema borbe države s kriminalom. Na vlasti su kriminalci, i njih zakoni ne zanimaju.

  6. Narod je davno rekao: „Biće gaće, ne znam kad će,“ Najlakse je bilo obećati i to je kad je trebalo doći na vlast i uradjeno.

  7. Mora da se zna red i mir a ne da pojedinci iz opozicije rade sta hoce i da prodju nekaznjeno.

  8. u borbi protiv stalnozaposlenih radnika i smenljivih političara u javnoj upravi, pravosuđu, javnom sektoru i javnim preduzećima?! Efekat, nula jer nema tog zakona koji će oni na sebi primeniti.

Ostavite komentar


Društvo

Igor Jurić: Subotica nije bezbedno okruženje za mlade 8

Igor Jurić: Subotica nije bezbedno okruženje za mlade

Predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić izjavio je danas u Subotici da ukoliko gleda statistiku prestupa i presuda u Srbiji, onda ovaj grad ne zaostaje za drugim većim gradovima u Srbiji, što znači da "Subotica nije bezbedno okruženje za mlade i za decu". 

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.