Borba za budućnost počinje danas: Ostanak mladih u Srbiji je prioritet

EXIT fondacija i NIS u zajedničkoj misiji podrške mladim ljudima

Ostavite komentar


  1. Problem Srbije nije u odlasku najtalentovanijih i najobrazovanijih, jer njih hteli nehteli ne možemo sprečiti da odu iz zemlje koja ne može sa im pruži razvoj njihovih punih potencijala. Veći problem je što su počeli da odlaze i prosečni, a ostaju samo ispodprosečni, neambiciozni i oni koji nemaju kuda, kao i politički podobni. Neki dan je i predsednik rekao da se zalaže za ostanak mladih u obrazovanih, pa verovatno je zbog toga na rukovodećim mestima postavio sve same obrazovane strunjake kao što su "doktori", keramičari, šoferi… Što bi rekao čika Jova Zmaj:
    "Hulje lepo zbore, al nitkovski rade."

  2. Hajde za pocetak da se ukine klanjanje na salterima u svim javnim sluzbama. Ne verujem da ce iko u Srbiji poverovati da postoji drzava(e) gde su salteri otvoreni, gde sluzbenici ne sede I ne piju kafu na ocigled stranaka , gde nisu ljute I namrstene, gde te uvedu u kancelariju I posade ispred sluzbenog kompjutera I pokazu ti kako da izvrsis placanje prema inostranstvu…

  3. Da bi se doveo svet u zemlju, mora da se obezbedi postovanje zakona.
    A to moze da se ucini na dva nacina: da se omoguci postovanje zakona, ili da se cela politicka klika naprasno preobrazi i odluci da ode sa vlasti jer je ona prva koja ne postuje ni Ustav ni zakon.
    Pa eto, kad se odluce neka jave. Tehnologija i/ili znanje sami po sebi ne resavaju nista. I u S Koreji imaju tehnologiju i znanje za pravljenje atomske bombe, kao sto i u Emiratima ima najveci broj gr inzenjera po glavi stanovnika, pa im to ne resava problem.

  4. Sistematski i studiozno suprug i ja radimo na tome da nam deca odu u inostranstvo. Jezici, odabir profesije, programi razmene učenika i studenata…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.