"Borba za objektivno i pošteno novinarstvo uprkos pritiscima, pretnjama i etiketiranjima": Osmi rođendan portala na srpskom i bugarskom jeziku "Far" 1Far: Foto Stefan Pavić

Multimedijalni internet portal na bugarskom i srpskom jeziku “Far” sutra obeležava osmi rođendan, sa nadom da će se stvoriti znatno bolji uslovi za normalno medijsko izveštavanje u interesu bugarske zajednice u Srbiji i svih građanki i građana bez obzira na nacionalne i verske razlike, saopštili su u ovoj redakciji.

„Borbu za medijsku slobodu i objektivnu žurnalistiku nije lako voditi u aktuelnim društveno-političkim okolnostima, koje nisu naklonjene normalnom medijskom izveštavanju, ali snaga i moć broja osam daju krila novinarsko- tehničkoj ekipi Internet Portala ’Far’, ’Far TV‘, časopisa ’Farče’ i njihovom osnivaču- Udruženju ’Emblema‘, da istraje na medijskoj sceni, radeći u interesu svojih čitalaca, gledalaca i svih građanki i građana“, navodi redakcija.

„Brojne prepreke, političke, ekonomske i druge vrste pritisaka, pretnje, omalovažavanje, etiketiranje i demonstracija moći političara, koji nisu mimoišli ’Far’, nisu mu stali na put svih ovih godina, a kolektiv ovog medija bivao je spremniji i odlučniji da maksimalno da svoj doprinos za dobrobit celokupnog društva, često puta plaćajući cenu profesionalnog informisanja“, dodaju oni.

U saopštenju redakcije kaže se da se ona „ponosi brojnim medijskim pričama, raznovrsnim medijskim sadržajima, reportažama, dokumentarnim filmovima i istraživačkim novinarstvom, kao i negovanjem kulture, jezika, folklora i tradicionalnih vrednosti bugarske nacionalne zajednice u Srbiji“.

"Borba za objektivno i pošteno novinarstvo uprkos pritiscima, pretnjama i etiketiranjima": Osmi rođendan portala na srpskom i bugarskom jeziku "Far" 2
Far ilustracija: Milana Videnov

„Ponosimo se i svojom izdavačkom delatnošću i multikulturalnim povezivanjem Srbije i Bugarske na putu ka Evropskoj Uniji“, navodi se.

Naglašava se da će „Far“ nastaviti borbu za objektivno, profesionalno i pošteno novinarstvo, zarad svojih čitalaca u Srbiji, Bugarskoj i regionu.

Povodom osmog rođendana ovog medija iz štampe je izašla treća dvojezična knjiga.

„Far“ svoje informacije na bugarskom i srpskom jeziku objavljuje na portalu www.far.rs, putem YouTube kanala i društvenih mreža- Facebook, X i Instagram.

Zahvalnost

“Iskazujemo veliku zahvalnost celokupnom kolektivu FAR-a, svim saradnicima, volonterima, prijateljima i auditorijumu koji su deo nas, prate nas i podržavaju, a mi ćemo se potruditi da nastavimo svoju misiju, koju smo sebi odredili prilikom osnivanja ovog medija”, poručuje redakcija.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari