Borski pokret "Glasno za omladinu" poručuje Ziđinu: Nećete nas kupiti udžbenicima i sitnim donacijama nećete kupiti narod 1Foto: Glasno za omladinu

Na saopštenje kompanije Ziđin u Majdanpek u kome se navodi , pored ostalog, da ekološki aktivisti koji borave na Starici ometaju proces proizvodnje što za posledicu može da ima otpuštanje pedesetak radnika koji su sada poslati na prinudni odmor, reagovala je Grupa građana “Glasno za omladinu” iz Bora.

-Koristeći se istom taktikom kao i vladajuća SNS-SPS-MOST-POKS garnitura Zi Đin koristi taktiku zavadaj pa vladaj. Najnovije saopštenje Ziđina da bez posla može ostati 50 radnika u Majdanpeku jer legitimno izabrani predstavnici Grupe građana “Ne dam – Nu dau” kampuju na Starici predstavlja odraz bezobrazluka stranog investitora. Koliko je ovaj argument zlonameran ukazuje i to da je ogroman broj radnika Ziđina upravo iz Kine, koji nisu naši državljani, i nejasno je zašto bi naši državljani trpeli posledice nepoštovanja zakona stranog investitora – navodi Grupa građana “Glasno za omladinu”.

Prema navodima iz saopštenja dostavljenog Danasu “Glasno za omladinu” zahteva od Ziđina da smesta prestane sa manipulacijama koje plasira u javnosti i da shvati da posluje u demokratskoj zemlji u kome je vladavina prava neprikosnoven imperativ.

“Glasno za omladinu” upozorava ZiĐin da je izvor suvereniteta u Rеpublici Srbiji narod i da će morati da prilagodi svoje poslovanje interesima izvora suvereniteta – narodu koji živi na ovim prostorima, a ne državi odakle dolazi.

-Odbornici opštine Majdanpek su predstavnici naroda, te je svako stavljanje navodnika ispred reči aktivista odraz krajnjeg bezobrazluka. U buduće kada budete pisali saopštenja o predstavnicima građana to ćete raditi sa poštovanjem! Takođe zahtevamo od Ziđina da smesta prestane da koristi traume ovog naroda kako bi manipulisala njegovim strahovima i na taj način ostvarivala profit – navodi se u saopštenju “Glasno za omladinu”.

U saopštenju se takođe ističe da je ista vrsta manipulacijekorišćena i u slučaju Zlatibora Kračunovića koji je štrajkovao glađu, kao i da je primetan upliv iste kompanije u društvenu zajednicu putem sitnih donacija.

-Podsećamo Ziđin da su dok je ovaj rudnik funkcionisao, sagrađeni Bor i Majdanpek, Hidroelektrana Đerdap, kao i pola Jugoslavije, te da ovakvo delovanje može da izazove kontraefekat jer se narod toga vrlo dobro seća – udžbenicima i sitnim donacijama nećete kupiti narod kako biste nastavili da ne poštujete zakon – naglašava se u saopštenju Grupe građana “Glasno za omladinu” povodom aktuelnih dešavanja u Majdanpeku.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari