“Izmislili su priču o toploj vodi i kamenolomu, isto kao i krađu peska sa Kraljevice”: Boško Ničić opet krivi novinare i opozicionare da spinuju 1Foto: M.S. / Danas

“Noćas su, kako i priliči satanističkoj sekti, lažni zaječarsko/borski ekolozi Đuričko, “Krstić&sinovi”, portal vozačica i “Eko istokovci”, otkrili da u okolini Nikoličeva postoji, na dubini od 400 metara, topla voda”, napisao je gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić na svom ličnom Fejsbuk profilu.

Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara je napisao bravo “majstori” na svom Fejsbuk profilu, „da nije glupo i zlonamerno, bilo bi smešno“.

“Jadno je i to što je “neko”, očito po “nečijoj” narudžbini, dva dana pre njihovog otkrića tople vode, zavrnuo (i polomio) ventile za česme i bazen u tzv. “Nikoličevskoj banji” u nameri da pokaže da je bušotina udaljena par kilometara od “banje” uticala na ovo izvorište. Pošto im je i ovaj glupavi spin, kao i onaj o navodnom kamenolomu u Malom Izvoru, propao sada im je kriv narod koji “neće da se probudi” i podrži ih u suludim planovima kako bi se nasilno, konačno, domogli vlasti”, nastavlja Boško Ničić.

Ističe da kada pojačavaju energetski potencijal grada, podzemnim kabliranjem, i izgradnjom najmodernijih trafo stanica, oni plaše narod da će ih “poubijati struja” iako znaju da je to tehnički nemoguće. Dodaje, da znaju oni ali ovim spinom skupljaju jeftine poene kod neukih ljudi.

“Izmislili su priču o toploj vodi i kamenolomu, isto kao i krađu peska sa Kraljevice”: Boško Ničić opet krivi novinare i opozicionare da spinuju 2
Foto: Glas Zaječara

“Kada gradimo najlepši stadion u Srbiji oni se bave time da je neko uzeo pesak i “ukrao” brdo ali, iako to znaju” ne pominju da je iz tog brda 40 godina uziman prsak za nasipanje i gradnju zaječarskih ulica. Kada kao lopuže, preko terase, upadnu u Skupštinu grada i ometaju njen rad udarajući gde stignu radnike obezbeđenja, a onda prikazujući sebe kao žrtve, zaborave da kažu da odbornici uopšte nisu glasali za izgradnju nikakvog kamenoloma u Malom Izvoru pošto za to nisu ni nadležni. Ni grad ni odbornici. Zaboravili su i to da se akt koji smo usvojili (plan regulacije) odnosi na 28 hektara državne, a ne gradske zemlje (kamenjara)”, objašnjava Boško Ničić.

Dodaje, da su tako izmislili i ovu priču o toploj vodi, nekoliko kilometara od Nikoličeva, kao uvod u spinovanje o nekakvim rudnicima koji će uništiti Zaječar, ali na žalost, na našoj teritoriji, u blizini i daljini, ništa od rudnih bogatstava nije otkriveno.

“Da se istražuje treba pošto je i nama bitno da znamo šta eventualno posedujemo od minerala i rudnih bogatstava. Kako je moguće da našim precima nisu smetali ni rudnici uglja (Lubnica, Avramica …), ni kvarcnog peska u Rgotini, ni kamenolom u Čokonjaru … O čemu se zapravo radi ? Znaju građani. Zato ih i ne podržavaju”, kazao je Ničić.

“Izmislili su priču o toploj vodi i kamenolomu, isto kao i krađu peska sa Kraljevice”: Boško Ničić opet krivi novinare i opozicionare da spinuju 3
Foto: Miljko Stojanović / Danas

On dodaje, da se nada samo da ova bezumna kamarila neće krenuti u akciju “door to door” sa upaljenim svećama i ikonama da kunu građane koji ih ne podržavaju u satanizmu i ludilu.

Šta smo zatekli, a Boško Ničić to ne spominje

Podsećamo, prilikom iskopavanja na lokaciji blizu Zaječara i sela Nikoličevo, gde se vrše istražne radnje, došlo je do izlivanja termo-mineralne vode iz bušotine. Nešto posle 22 časa, dobili smo informaciju da je prilikom iskopavanja došlo do izlivanja termo-mineralne vode iz bušotine kod Nikoličeva pored Zaječara gde se vrše istražne radnje.

“Izmislili su priču o toploj vodi i kamenolomu, isto kao i krađu peska sa Kraljevice”: Boško Ničić opet krivi novinare i opozicionare da spinuju 4
Foto: Miljko Stojanović / Danas

Utvrdili smo da se iz pravca bušotine zaista izliva veća količina tople vode, karakterističnog mirisa – sumpora, što je karakteristično za tu vodu.

Kroz razgovor sa radnicima koje smo zatekli na licu mesta saznali smo da je prilikom bušenja na dubini od 415 metara pronađena voda, te da se ista neprekidno izliva iz bušotine više od 24 časa.

Firma koja vodi istražne radnje, umesto bakra i zlata, pronašla je toplu vodu, a kako i da ne pronađe, kada se nedaleko nalazi Banja Nikoličevo.

“Izmislili su priču o toploj vodi i kamenolomu, isto kao i krađu peska sa Kraljevice”: Boško Ničić opet krivi novinare i opozicionare da spinuju 5
Foto: Miljko Stojanović / Danas

Na tabli smo videli da je investitor firma “TILVA” D.O.O. iz Beograda, a izvođač radova – DRILLEX INTERNATIONAL iz Bora. Projektant je takođe “TILVA” D.O.O.. Naziv projekta je Geološka istraživanja bakra, zlata i drugih rudnih mineral na prostoru Nikoličevo istok. Rešenje je izdalo Ministarstvo rudarstva i energetike.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari