Botovi SNS na Guglu organizovano dižu rejting hotela sa “najvećim Vučićevim bilbordom na svetu” 1Foto: Vesna Torović

„Očajna fasada!“, „Neuredne staklene površine!“, „Operite prljave prozore!“, „Loš jer samo sendviče ima u ponudi“, neki su od komentara građana, koji od srede uveče na Guglu smanjuju ocenu kvaliteta hotela „Ambasador“, inače simbola Niša sa pet zvezdica.

Istovremeno, funkcioneri, članovi i simpatizeri Srpske napredne stranke, koji su dobili stranačku naredbu da hotelu podignu rejting na Guglu, danonoćno mu daju visoke ocene i komplimente.

Virtuelni “rat” oko recenzija “Ambasadora”, koji je najviši hotel u gradu, sa 15 spratova, počeo je nakon što je u sredu uveče na njegovoj staklenoj fasadi počeo da se postavlja gigatski baner na kojem je počeo da se ukazuje lik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a koji je danas popodne stigao u trodnevnu posetu Nišu i Nišavskom okrugu.

„Ljudi- pauci“ su se trkali sa vremenom kako bi „u minut do 12“ na hotelsku fasadu postavili baner, za koji se, za sada, ne zna ko ga je naručio, ko ga je platio i koliko košta.

Botovi SNS na Guglu organizovano dižu rejting hotela sa “najvećim Vučićevim bilbordom na svetu” 2
Foto: društvene mreže

Na društvenim mrežama ovih dana je osvanulo uputstvo članovima i funkcinerima SNS-a, procurelo sa viber grupe, u kojem se navodi da oni „kako znaju i umeju“ moraju da utiču na podizanje rejtinga hotela, na kojem će biti postavljen „najveći bilbord na svetu posvećen našem predsedniku Vučiću“, a koji „ološ hoće da urniše“.

U uputstvu se kaže da je potrebno da u rubrici “recenzija hotela” obeleže petu zvezdicu, odnosno najvišu ocenu, da ostave i pozitivan komentar, a potom slikaju svoje ocene i komentare, te na kraju skrinšotove pošalju naredbodavcu ove stranačke akcije, čije ime nije vidljivo.

„Mi moramo kako znamo i umemo da ispravimo i preokrenemo situaciju. Idemo najače, nema ovde nikakve posebne filozofije! Ovaj zadatak radimo ceo dan… do koliko bude trebalo… možete da radite sa svih naloga i možete proširiti van tima, ali da bude po smernicama“, napisao je on.

Broj recenzija “Ambasadora” već danima  dramatično raste, a samo u noći nakon SNS uputstva za akciju, porastao je za više od dve hiljade.

Do objavljivanja ovog teksta, glasalo je skoro 15.300 ljudi, ali se taj podatak menja iz minuta u minut.

Među onima koji su hotelu dali maksimalnu ocenu, te komentarisali da on ima „prvoklasni smeštaj“, „vrhunsku uslugu“ ili „prijatno osoblje“, mogu se videti i poslanici, odbornici i drugi  javni i SNS funkcioneri.

Uprkos ovakvoj stranačkoj akciji, hotel je danas popodne imao ocenu 1,7, što je značajno niže od 4,6, koliko je imao pre postavljanja bilborda.

Razlog je još masovnije glasanje građana koji su kritični prema politici aktuelne vlasti ili im se, jednostavno, ne dopada postavljanje ovakvog bilborda na jedan od simbola Niša.

Na društvenim mrežama se, istovremeno, licitira sa cenom bilborda sa likom predsednika Srbije i SNS-a.

Neko od građana je izračunao, pozivajući se na podatke iz štamparija, da baner od 650 kvadratnih metara košta najmanje 19.500 evra, odnosno 2,3 miliona dinara.

Štampanje folije košta 15 evra, po kvadratnom metru, a njeno postavljanje je pet do šest evra. Ukoliko se angažuju kran i alpinista, što se desilo u ovom slučaju, postavljanje košta 15 evra po kvadratu.

Drugi je, međutim, dokučio da baner košta više od 60.000 evra, jer je reč o “skupim tablama koje se lepe spolja”, a ne o običnoj foliji, koja se namešta unutra.

Iz kabineta gradonačelnice Dragane Sotirovski Danasu su uskratili odgovor na pitanje da li je Grad platio bilbord sa likom Vučića, a ukoliko jeste, koliko on košta.

Poverenik SNS za Niš Bojan Bajagić, takođe, nije odgovorio na naša pitanja da li je stranka i u kom iznosu finansirala njegovo postavljanje.

I JKP Parking servis, čiji su radnici i vozila učestvovali u toj akciji, odbili su da odgovore po kom osnovu su to radili i ko plaća njihovo angažovanje.

Vlasnik hotela Ivan Spasić je najpre kazao da se bilbord postavlja “kao znak dobrodošlice i zahvalnosti” Vučiću, a na “inicijativu hotelijera i privrednika, i uz podršku građana i istaknutih sportista grada Niša”.

I on je, međutim, odbio da odgovori na pitanje našeg lista ko je platio bilbord i koliko njegova izrada i postavljanje košta, dodajući da mu “mediji prave haos od života”.

Predstavnici Stranke slobode i pravde i Pokret Dveri su ocenili da je bilbord “monstruozan”, da “ovakvo poltronstvo svet nije video” i da je neophodno da se saopšti njegova cena i izvor finansiranja.

Prema njihovoj tvrdnji, jedan od ključnih razloga za njegovo postavljanje je želja gradske SNS vlasti da se dodvori svom šefu, koji je njome “nezadovoljan”, jer je “neuspešna, nestručna i poznata po gafovima”.

 

Deo Vučićevog boravka mediji neće moći da prate

Vučić u Nišu boravi od danas popodne, do nedelje u podne.

Planirano je da za to vreme razgovara sa predstavnicima gradova i opština Nišavskog okruga i pripadnicima različitih jedinica Vojske Srbije u Nišu, kao i da prisustvuje vojnim vežbama.

Prema najavama iz njegovog kabineta, deo boravka mediji neće moći da prate, već će moći da koriste snimke sa sajta Ministarstva odbrane.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari