Božović zamenio bravu ulaznih vrata hotela Bristol 1Foto: DS

Narodni poslanik Demokratske stranke Balša Božović jutros je zamenio bravu na ulaznim vratima hotela Bristol i predao ključeve porodicama stanara koji su nakon što su im obijena vrata stražarili svakodnevno mesecima unazad.

Raznim psihološkim pritiscima ministar odbrane Aleksanda Vulin pokušava da istera stanare hotela Bristol na ulicu, izjavio je Balša Božović iz Demokratske stranke.

On je naveo da im Ministarstvo isključuje lift, da je ovim stanarima ukinuta topla voda, česte su restrikcije struje, a naređeno je i da se obiju glavna ulazna vrata u zgradi i da se tako napravi još jedan pritisak na porodice koje još uvek žive u Bristolu.

„Nebezbedan život je ono što je najviše pogodilo porodice vojnih penzionera koji mesecima stražare 24 časa dnevno u holu zgrade ne bi li se zaštitili od upada raznih razbojnika tokom noći“, izjavio je Božović.

Božović se pojavio oko 10 časova i zamenio bravu na ulaznim vratima ostavivši ključeve porodicama stanara koji su prethodno nekoliko meseci stražarili u holu zgrade kako im niko ne bi ušao sa ulice i ugrozio im bezbednost, saopštio je DS.

Iako su porodice iz Bristola mesecima apelovale na ministarstvo da im vrati ključeve i zameni bravu kako ne bi morali svako veče da dežuraju, oni to nisu dozvolili. Bravu nisu mogli da zamene sami jer je u pitanju vojni objekat pa im je pretila krivična prijava i intervencija vojne policije, dodaju iz Demokratske stranke.

“Ni ministar Vulin ne spava tokom noći sa otvorenim vratima svoje kuće. E pa i porodice u Bristolu imaju pravo na miran i bezbedan san. Maltretiraju te ljude decenijama, pljačkaju ih i lažu i još treba da im se ugrožava bezbednost. Sram da bude ministra Vulina.”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari