Braći Hofman određen pritvor do 30 dana 1Foto: N1

Braći Hofman sudija za prethodni postupak na predlog Prvog osnovnog tužilaštva odredio je pritvor do 30 dana, potvrđeno je Danasu u tužilaštvu.

Braća Ljuban i Miljan Vidović, zvani Hofman, saslušani su danas u Prvom osnovnom tužilaštvu,gde su negirali krivicu za dela zbog kojih su u petak uhapšeni, u vezi sa maltretiranjem i zlostavljanjem ljudi koje su snimali i kačili po društvenim mrežama.

Tuzilaštvo je predložilo sudu da im se odredi pritvor zbog sumnje da će na slobodi uticati na svedoke koji tek treba da budu ispitani u postupku, i zbog sumnje da bi boravkom na slobodi mogli da ponove ili izvrše nova krivična dela, imajuci u vidu njihovu raniju osuđivanost.

U daljem toku postupka tužilastvo će ispitati oštećene i svedoke, te prikupiti ostale neophodne dokaze, nakon čega će biti doneta konačna odluka, navelo je tužilaštvo.

Policija ih je uhapsila zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela nasilničko ponašanje, zlostavljanje i mučenje. Osumnjičeni se dovode u vezu sa objavljenim snimcima na društvenim mrežama uznemirujuće sadržine, u kojima se vide nasilje i pretnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari