Brajan Feri: Britanski Kazanova 1Foto: EPA-EFE/ ROBIN TOWNSEND

Brajan Feri će sutra uveče četvrti put u karijeri nastupiti u Beogradu, a drugi put u Areni.

Uprkos tome što je već zagazio 73. godinu života, britanski muzičar još uvek na sceni može da se takmiči čak i sa dvostruko mlađim kolegama. U Srbiju ne dolazi s posebnim povodom jer nema ni novi album ni novo izdanje najboljih hitova, mada takvoj muzičkoj veličini za evropsku i svetsku turneju odavno ni ne treba poseban povod jer će rasprodati većinu karata gde god da se pojavi.

Medijima je pored njegovog muzičkog opusa sa grupom Roksi Mjuzik, a kasnije solo karijere, uvek bio interesantniji njegov ljubavni život, koji je nesebično autobiografski opisao u većini svojih pesama. Lično voli da se hvali da je odveo u krevet svaku od devojaka koje su se pojavile na omotima njegovih albuma, računajući i Roksi Mjuzik. Za manekenku DŽeri Hol tvrdi da mu je bila jedna od najvećih ljubavi, iako ga je posle tri godine veze ostavila zbog Mika DŽegera. Ništa više sreće nije imao ni sa manekenkom Amandom Lir, koja ga je napustila zbog Dejvida Bouvija. Sa manekenkom Lusi Helmor Birli, koja se pojavila na omotu albuma „Avalon“ (1982), ima četiri sina, a bili su u braku više od dve decenije, dok se početkom ovog veka nisu razveli. Birli je u julu ove godine u 58. godini izvršila samoubistvo, a Feri je zbog toga otkazao deset koncerata tvrdeći da usled šoka nije u stanju da peva.

Pre šest godina ponovo je stao na „ludi kamen“, ovog puta sa 35 godina mlađom Amandom Šepard. Britanski tabloidi su sa neskrivenim zadovoljstvom pratili ovaj brak pošto se Šepardova pre afere sa Ferijem zabavljala sa njegovim sinom Ajzakom. Brak sa Amandom potrajao je samo godinu i po, a posle razvoda Feri je tvrdio da je shvatio da je ona s njim bila samo zbog novca. Što se para tiče, Ferijevo bogatstvo procenjeno je na preko 100 miliona evra, ali je magazin Tajm svojevremeno tvrdio da je od početka karijere na raskalašan život potrošio više od pola milijarde evropskih novčanica.

Rođen je u britanskom Vašingtonu kod Sanderlenda 1945. godine. Član je Konzervativne partije i aktivno učestvuje u političkim kampanjama u Velikoj Britaniji. Bio je veliki zagovornik ostanka Škotske u Britaniji, dok se za referendum o Bregzitu na opšte iznenađenje javnosti držao po strani, tvrdeći da ima dobre argumente i za i protiv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari