Branimir Mitrović iz Sombora izabran je za novog predsednika Pokrajinskog odbora G17 plus na Izbornoj skupštini održanoj u Ečki kod Zrenjanina.

Za potpredsednike PO G17 plus izabrani su Jožef Šandor iz Sente, Goran Kaurićiz Zrenjanina i Oliver Ognjenovićiz Rume. Novo rukovodstvo vojvođanskog odbora G17 plus angažovaće se na realizaciji programa „Vojvodina-evropska regija, evropske Srbije“, kao i na regionalizaciji i decentralizaciji sa ciljem da se vrati imovina lokalnim samoupravama i poboljšanju investicione klime i razvoju poljoprivrede.

Dosadašnja predsednica Pokrajinskog odbora Ivana Dulić Marković rekla je da se ona ne povlači s funkcije, jer to ne ume, većda su je pretekli bolji i naznačila da će i dalje ostati potpredsednica G17 zadužena za Vojvodinu. U otvorenom delu sednice, Dulić-Markovićje izjavila da je za G17 prioritet donošenje statuta Vojvodine za koji, kako je naglasila, više od ove stranke treba da se bore oni koji nisu iz Vojvodine, a to su građani iz drugih delova Srbije.

Govoreći o radu G17 plus između dve skupštine, ona je istakla da je Pokrajinski odbor te partije potreban Vojvodini, jer je deo procesa koji je unapređuje i gradi.

Potpredsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić, jedan od gostiju koji je pozdravio delegate na izbornoj skupštini, rekao je da je Vojvodina u Vladi Srbije popravila svoju poziciju u budžetu, što je dočekano kao dobra vest.

Pajtićje podsetio da Vojvođane često optužuju da su drugačiji od ostalih, da su ekskluzivisti i potvrdio da je to tačno, što se vidi i u dvorcu „Kaštel“ u Ečki u kome je održana Skupština Pokrajinskog odbora stranke, a gde je na otvaranju svirao mlađani pijanista Franc List daleke 1820. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari