Branioci Dragana Bjelogrlića iz medija saznali za sudsku odluku da će suđenje biti u Beogradu, a ne u Nišu 1Foto: N1

„Nažalost, kao i do sada, nastavlja se praksa u slučaju Dragana Bjelogrlica da sve odluke vezane za događaj koji se desio u Nišu, prvo saznajemo od novinara i medija“, kaže za Danas advokat Goran Draganić, branilac glumca i reditelja Bjelogrlića, povodom odluke Vrhovnog kasacionog suda.

Mediji su juče objavili da je Vrhovni kasacioni sud (VKS) odlučio da se Bjelogrliću, optuženom za nasilničko ponašanje prema reditelju Predragu Antonijeviću, sudi u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, a ne u niškom Osnovnom sudu.

VKS je ocenio da je osnovan predlog niškog postupajućeg sudije da se iz razloga procesne celishodnosti predmet protiv Bjelogrlića mesno delegira beogradskom sudu.

U odluci VKS se navodi da je očigledno da će se krivični postupak lakše sprovesti pred beogradskim sudom, koji je mesno nadležan za teritoriju opština gde okrivljeni, oštećeni, većina svedoka, kao i branilac okrivljenog imaju prebivalište.

„Ne mogu da komentarišem nešto što kao branilac Dragana Bjelogrlića nisam ni video, a sa tim nisam ni formalno upoznat“, kaže Goranić.

On je identično regovao i krajem novembra, kada je Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podiglo optužni predlog protiv Bjelogrlića za krivično delo nasilničko ponašanje iz člana 344 Krivičnog zakonika i predložilo kaznu zatvora od šest meseci, a za to najpre saznali mediiji.

Bjelogrliću se stavlja na teret fizički napad na režisera Antonijevića, 23. avgusta, rano ujutru, u kafeu hotela „Ambasador“ u Nišu, u kojem su bili smešteni gosti „Filmskih susreta“.

Glumac je na salušanju priznao da je udario Antonijevića, ali je kazao da je “naseo na njegove grozne provokacije ” i da mu je žao zbog onoga što je uradio.

„Žao mi je što sam naseo na grozne provikacije Antonijevića koje traju godinu i po dana, žao mi je što se Antonijević pojavio iz ko zna kojih razloga na festivalu na kojem sam imao dve veličanstvene premijere, žao mi je što nisam izdržao da dostojanstveno ignorišem te grozne provokacije i što je ovo bacilo senku na te premijere, žao mi je što sam to uradio“, rekao je Bjelogrlić novinarima nakon saslušanja.

On je naglasio da se nije dogodilo ono što su tada pisali režimski tabloidi.

Precizirao da nije sa umišljajem krenuo ka Antonijeviću, već je pošao do toaleta, ali je onda “ odreagovao na njegovo dobacivanje”.

Bjelogrlićev advokat Goran Draganić rekao je da je veštačenje pokazalo da glumac nema ni psihoaktivne supstance, ni alkohol u krvi, što su, takođe, pisali tabloidi.

Ubrzo posle incidenta, na privatnim nalozima na društvenim mrežama pojavio se snimak sa nadzornih kamera hotela na kojem se vidi Bjelogrlićev fizički napad na Antonijevića.

Na snimcima se videlo kako Bjelogrlić ustaje od svog stola, prilazi delu kafe – restorana u hotelu Ambasador u kojem sedi Antonijević sa društvom i udara ga više puta u glavu, a sve to su prekinuli nekoliko njihovih kolega.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari