Branislav Tiodorović: Stručnjak za epidemije

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. Bio vrlo uspešan i prohijalim vremenom kada je takođe, kao i sada, vladala epidemija negativne selekcije.
    Tako da je ovde sve jasno.
    PAMETNOM ČOVEKU I KOMARAC JE MUZIKA

  2. Čovek je izuzetan. Izvolite radite umesto njega. Još bolje, udjite večeras na infektivno umesto mene do jutra. Svi neka izvole… Ko preživi pričaće.

  3. Nisam razumeo šta znači „oportunista“ u ovom kontekstu? Da li je svako, onaj, kojo pomaže svojoj zemlji i svome narodu, svako onaj koji nije u sukobu sa vlastodršcima ma kojoj ideološkoj školi, ti vlastodršci, pripadali, oportunista. Čak i da je osudjen, za sve ono što mu se stavljalo na teret, njegova želja da se ovom narodu stavi na raspolaganje, trebala bi da bude dočekana sa simpatijama i odobravanjem a ne sumnjčenjem i osporavanjem.

    1. Ja iz čitavog teksta ne zaključih da neko osporava, u ovom ludim vremenima po sve nas, njegove (doktorove) dobre namere ili stručnost jer bi to bilo nekorektno, što, ipak, ne znači da se ne treba podsetiti i na neko ‘drugo lice medalje’. Ne iz, nama tradicionalne, zlobe, pakosti, zlopamćenja,……….već iz razloga da se zna ko je ko, i šta je šta, ili pojednostavljeno, ko je i šta je bio dok je bio. Tvoje pitanje u vezi konteksta značenja „oportunista“ samim daljim obrazloženjem istog predstavlja (neveštu) zamenu teza jer poenta autorovog teksta po tom pitanju je nedvosmislena. E, sad što ti hoćeš, ili bolje rečeno pokušavaš, da neke činjenice zabašuriš ili minimalizuješ to je tvoja stvar. Kažu da vreme leči neke stvari, ali se neke stvari, jednostavno, ne zaboravljaju. I pored svega, moja podrška i zahvalnost doktoru na tome što sada čini za sve nas!

      1. A, uz zahvalnost ide i čeprkanje po njegovoj prošlosti i privatnom životu?! Da mu stavimo do znanja da nije baš, baš?! Lepo, zaista.

        1. Opet tvoja zamena teza i pokušaj relativizacije. Naime, svako, pa i on, breme svoje prošlosti nosi na svojim plećima ma kakva ona bila, lepa ili loša, toga mora biti uvek svestan i od toga ne može pobeći. Ništa potonje, u ma kom smislu bilo, na nikakav način ne potire ono predhodno jer je to, jednostavno, nemoguće i to je to. Na kraju krajeva sam je birao tu prošlost, a svaki pokušaj dokazivanja suprotnog ili negiranja je u najmanju ruku licemerno.

  4. Izletelo mu da se za Virus znalo jos pocetkom februara. Sad mora da rade cenzorske makaze a on ce izgleda morati da promeni vlastiti iskaz u Lapsus.

  5. Sto volim te lekarske porodice – svi talentovani sa najboljim ocenama! Jasno je svima o cemu se tu radi! Pitam se da li kupuje namirnice od 4 h?

  6. Pomalo deluje maliciozno i zlonamerno ovaj tekst.
    Čovek je vrhunski stručnjak, vrhunski.
    Da li i vi implicirate da pri promeni svake vlasti trebaju i svi doktori i profesori da se menjaju sa svojih pozicija, ne razumem
    Jedina insitucija koja 90ih nije bila politizovana u nišu je gradska bolnica, a posebno infektivna klinika..
    Lupate

  7. Nesumnjivo da je veliki stručnjak.Ali da li za sve godine rada nije uspeo da prenese svoje veliko znanje nekom od kolega?A u partijskoj podeli plena,KC Niš pripao je SPS-u.

  8. Vi jeste novina sa visokim standardima, pa vam sigurno nije potreban ni članak ni rekla kazala „novinar“ .

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.