Brat Dritana Abazovića o odnosu s partnerkom Ane Brnabić: Milicu Đurić znam sa fakulteta, hteo sam da imam iskusnog mlađeg lekara za magnetnu rezonancu 1Džihan Abazović Foto: Nova S

Džihan Abazović, odlučio je da za Nedeljnik prvi put otvoreno odgovori na sva pitanja koja su se postavljala u javnosti kada je reč o bolnici BioCell. Odgovorio je na mnoga kontroverzna pitanja koja su se javila nakon otvaranja bolnice, od toga ko je stvarno vlasnik, ko je dao novac ali i o odnosu sa Milicom Đurđić, partnerkom Ane Brnabić, o svom bratu Dritanu Abazoviću, Crnoj Gori, Beogradu, vlastima…

„Vlasnik bolnica BioCell je Vincula Biotech Group koja je osnovana 2015. godine a većinski vlasnik je firma Ensifolia, registrovana na Kipru, a koju su osnovali lekari. Ovu firmu smo inicijalno formirali profesor Aleksandar Ljubić i ja i to nema veze sa finansijama, već za zajedničkom idejom“, objasnio je dr Džihan Abazović u intervjuu za Nedeljnik ko je vlasnik bolnice koja je i pre nego što je otvorena stavljena u politički kontekst, prenosi Nova.rs.

Navodi da imaju samo jednog finansijskog investitora a to je Milija Babović, preko svoje firme Robne kuće Beograd. „Ljudi koji su gradili ovu zgradu, a koja nije naše vlasništvo, već iznajmljeni prostor, dobar deo su nam dali na rate, drugi deo koji se odnosi na opremu pokrio je Rajfajzen lizing, a firma Metronik, čiji smo strateški partner, finansirala je operacione sale. Kada se sve sabere to je investicija između osam i devet miliona evra“, kaže Abazović.

Govoreći o odnosu sa Milicom Đurđić, partnerkom Ane Brnabić, sa kojom radi, kaže da je hteo da u bolnici ima iskusnog mlađeg lekara za magnetnu rezonancu a budući da Milicu zna sa fakulteta logično je bilo da nju izabere.

Na pitanje šta ga najviše pogađa, pitanje ko je vlasnik i odakle novac ili tvrdnje da mu je klinika poklonjena zbog nekih ustupaka odgovara: „Do juče sam bio cenjeni doktor, a danas kao da nisam završio Medicinski fakultet i kao da pre ove bolnice nisam vodio privatnu zdravstvenu ustanovu u Ulcinju“ odakle sam rodom a brat mi je tada bio možda na prvoj godini fakulteta ili čak u srednjoj školi. I da još napomenem, kada je ovaj projekat bolnice pokrenut, to je bilo još 2018. godine, moj brat je bio u opoziciji. Konsultovao sam se sa njim i rekao mi je, da šta god me neko pita, odgovorim samo onako kako jeste“.

Komentarišući spekulacije u javnosti kojima se otvaranje bolnice povezuje sa približavanjem Abazovićeve Vlade i zvaničnog Beograda odgovara da je projekat krenuo ranije .“ Ako iko na svetu može da realizuje projekat bolnice od avgusta 2020. godine, kada je formirana Vlada Crne Gore do sada, je skidam kapu“.

Za brata kaže da je oduvek bio pravi buntovnik koga su hteli da izbace iz osnovne škole, “ Oduvek se borio za nečija prava. Imao je problem sa vladanjem, ne zato što je bio incidentan, već zato što se stalno bunio i borio za nečija prava“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari