Zatvorena bolnica brata premijera Abazovića i partnerke premijerke Brnabić: Na telefonske pozive niko ne odgovara 1Foto Miroslav Dragojević

Kompaniji Vincula Biotech Group, koja stoji iza bolnice koju je otvorio brat crnogorskog premijera Džihan Abazović i u kojoj funkciju ima partnerka srpske premijerke Milica Đurđić, blokiran je račun zbog duga od 142.799.087 dinara. Bolnica više ne radi.

Prema Agenciji za privredne registre, jedan od osam suvlasnika Vincula Biotech Group-a je brat Dritana Abazovića, a zajedno sa njim u Nadzornom odboru je i partnerka premijerke Ane Brnabić.

Ostalo vlasništvo kompanije pripada Robnim kućama Beograd u vlasništvu biznismena Milije Babovića (15 odsto), kiparskoj firmi Ensifolia Limited (većinski vlasnik sa 75 odsto), Marku Strbadu (3,18 odsto), Miomiru Kneževiću (3,82 odsto), Aleksandru Ljubiću (jedan odsto), Vladimiru Harhajiu i Dušanu Mariću (sa po manje od jedan odsto).

Osim što je suvlasnik, u bolnici BioCell Abazović je zaposlen kao specijalista urgentne medicine, dok je Đurđić, prema podacima sa zvaničnog sajta, načelnica radiologije.

Prilikom otvaranja bolnice u ekskluzivnom stambeno-poslovnom kompleksu “West 65” na Novom Beogradu, u opremanje i završne radove na pet etaža smeštenih na tri sprata uloženo je sedam miliona evra. Odmah po otvaranju zaposleno je 76 ljudi, a plan je bio da do kraja 2022. kolektiv broji 130 radnika.

Od 9. avgusta računi bolnice su blokirani, a uprkos tome što na internetu piše da preduzeće radi svim radnim danima od 9 do 17 časova, na telefone za zakazivanje se niko ne javlja.

Kako su nam kazali iz Stetoskop.info, bolnica ne radi jer je u fazi zatvaranja.

Ranije, zaposleni koji su se javili na telefon kazali su za N1 da je bolnica „u fazi rekonstrukcije“ i da zbog toga nije moguće zakazivanje pregleda do 1. septembra.

Pre godinu dana oko bolnice BioCell podigla se velika prašina u javnosti, zbog navoda da brat Dritana Abazovića i partnerka Ane Brnabić postaju suvlasnici klinike koja će biti otvorena u zgradi nekadašnjeg BIGZ-a.

Takođe se spekulisalo i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bratu crnogorskog premijera poklonio zgradu za kliniku.

Džihan Abazović tada je demantovao da ima ikakve veze sa BIGZ-om, uz isticanje da premijerkina partnerka samo radi za bolnicu.

Abazović je prilikom posete Danasa ovoj bolnici kazao da je sam još 2015. osnovao bolnicu Renova u Zemunu, ali da je ona ugašena zbog ovog novog, ozbiljnijeg projekta BioCell-a.

„Možda sam preambiciozan, ali kao tržište ne vidim samo Beograd, Srbiju, Crnu Goru, ni region, nego mnogo šire“, govorio je u julu prošle godine.

Tada je istakao i da, iako će pacijenti plaćati za uslugu bolnice, njihov koncept se ne zasniva na tim prihodima, već na projektima kroz koje mogu generisati stručni benefit.

U sastavu Vincula Biotecha, osim BioCell-a, posluje više medicinskih ustanova.

Među prvima je specijalizovana hirurška Parks bolnica u Novom Sadu, koja sada nosi naziv “Dr Dragi”. Prema podacima NBS, i njen račun je blokiran 11. avgusta zbog minusa od 116.996.150 dinara.

Zatvorena bolnica brata premijera Abazovića i partnerke premijerke Brnabić: Na telefonske pozive niko ne odgovara 2
Foto: Printscreen/NBS

Takođe, u sastav ulazi i Biobanka, ustanova za krioprezervaciju krvi, ćelija i tkiva, čiji kontakt telefon nije dostupan.

Na pitanja Danasa o uzrocima blokade računa bolnica BeoCell nije odgovorila, kao ni doktor Džihan Abazović, dok Sindikatu lekara i farmaceuta Srbije nije poznato kako je do toga došlo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari