Blokiran račun bolnice povezane sa partnerkom Ane Brnabić i bratom Dritana Abazovića: Duguje preko milion evra 1 EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Račun kompanije Vincula Biotech Group, u suvlasništvu Džihana Abazovića, brata odlazećeg crnogorskog premijera, blokiran je zbog duga većeg od milion evra, prema podacima Narodne banke Srbije.

U registru dužnika u prinudnoj naplati NBS vidi se da je račun ove firme, u čijem je vlasništvu BioCell bolnica, u blokadi za ukupan iznos od 142.799.087,12 dinara. Blokada traje od 9. avgusta, piše N1.

Džihan Abazović, brat crnogorskog premijera Dritana, suvlasnik je kompanije sa udelom od jedan odsto, prema podacima sa APR-a.

Kako se navodi na sajtu BioCell-a, Abazović je takođe deo lekarskog tima. Milica Đurđić, partnerka premijerke Ane Brnabić, tamo radi kao načelnica radiologije, prema podacima na sajtu bolnice.

Za bolnicu BioCell se u javnosti čulo pre dve godine, kada su crnogorski mediji objavili da Abazović i Đurđić postaju suvlasnici klinike koja će biti otvorena u zgradi nekadašnjeg BIGZ-a. Džihan Abazović je tada rekao da su navodi o BIGZ-u „izmišljotina“, a da premijerkina partnerka samo radi za bolnicu.

Prema podacima sa APR-a, Abazović i još nekoliko pojedinaca su manjinski vlasnici Vincula Biotech Group. U vlasništvu Robnih kuća Beograd je 15 odsto, a vlasnik 75 odsto firme je kiparska kompanija Ensifolia.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari