Brat ubijenih u Malom Orašju započeo humanitarnu trku ka manastiru Tumane 1Foto: RTS/printscreen

Jovan Mitrović iz Malog Orašja pretrčao je dosad 30 kilometara od Orašja prema manastiru Tumane u nameri bi prikupi podršku za oporavak teško ranjenih u masovnom zločinu u Malom Orašju i Duboni.

Trčeći danas i sutra razdaljinu od Orašja do manastira Tumane Jovan Mitrović ispunjava želju svog brata Petra Mitrovića ubijenog u majskom zločinu, a svojim gestom želi da obezbedi podršku ranjenima u majskom masakru.

U saopštenju se navodi da Andrijana Mitrović (18) ima višestruke povrede vitalnih organa, da je Anđela Stevanović (17) ostala bez vida na jedno oko i sa više rana na vitalnim organa, Nemanja Ilić (20) teško je povređen, slabo je pokretan i ima potrebe za pomagalima, Milošu Jovanoviću (23) razneto je koleno, Jovan Ranković (21) je ranjen, pa potom nastradao i u saobraćajnoj nesreći.

„Ranjenima i njihovim porodicama potrebna je redovna pomoć za lečenje i rehabilitacije, kao i podrška za troškove života. Potreban je trajni plan redovne mesečne podrške, kao i rešavanje svih problema u koje su dovedeni ovim užasnim događajem“, navodi se u saopštenju.

Pomoć se može uplatiti na račun Jovana Mitrovića 160-6000000847092-76.

Akcija prikupljanja pomoći traje do 31. decembra ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari