Bravo: U novosadskom Novom naselju izgraditi sportski park, a ne Galensove zgrade 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Građanski pokret Bravo pozvao je danas Skupštinu grada Novog Sada i odbornike da odbiju predlog da se promeni Plan regulacije sportskog parka u Novom naselju.

Pred odbornicima Skupštine Novog Sada na sutrašnjoj sednici naći će se i odluka o izmeni Plana generalne regulacije za lokalitet u Novom naselju, na području na kojem je ranijim planovima bio predviđen park.

Plan obuhvata 4,8 hekatara, a sredstva za njegovu izmenu obezbedila je kompanija „Galens“, koja je kupila više od 12.000 kvadratnih metara zelenih površina koje su u obuhvatu plana.

Iz pokreta Bravo ističu da je sve što je do sada uradila ova kompanija, „pogubno za optimalni razvoj Novog Sada“.

„Setimo se da su umesto kuća trščara u Kraljevića Marka, zaštićenih kao prirodno dobro, sada zgrade, da je na mestu Komunalne banke u centru sada preglomazan objekat pod nazivom ‘palata’, a širom grada uz podršku naprednjačke vlasti sagradili su razne ‘gardene’ i ‘parkove’ koji od zelenila imaju samo zamišljene ‘zelene krovove’ koje još niko nije video“, upozorili su iz ove ogranizacije.

Podsetili su da je „Galens“ jedan od „glavnih igrača“ i učesnika u projektu „Novi Sad na vodi“ kojim će se Šodroš, Ribarsko ostrvo i delovi Limana pretvoriti u ekskluzivne stambene zone i tu izgraditi soliteri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari