British Council Srbija poziva producente u kreativnim industrijama na besplatnu internet obuku 1Foto: Promo

British Council Srbija objavljujio je javni konkurs za učešće u programu Creative Producers, a kandidati iz zemalja Zapadnog Balkana – Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Severne Makedonije i Srbije mogu da pošalju svoje prijave do 22. novembra 2021. godine.

Kako je navedeno, na učešće u Programu biće pozvano ukupno 20 producenata iz navedenih zemalja Zapadnog Balkana.

„Ovaj dvonedeljni Program osmišljen je s ciljem razvoja profesije producenta u kreativnim industrijama, kao i dobre umetničke prakse u svim uključenim zemljama i u Velikoj Britaniji. British Council želi da nove producente podrži u osposobljavanju za rad u kreativnim industrijama, kao i da ohrabri umetničko eksperimentisanje i rad u različitim formama umetnosti“, saopštio je British Council.

Učesnici Programa će, kako je najavljeno, steći veštine osmišljavanja ideje za projekte u kreativnim industrijama i naučiti kako da svoju ideju efikasnije prenesu ciljnoj publici i svim učesnicima projekta. Razumeće i šta sve treba da se razmatra u smislu konkretnih rezultata: gde će se, kada i kako projekat realizovati. Najbolje projektne ideje dobiće finansijsku podršku i mentorstvo.

Moderator Programa je Curated Place, britanska agencija za produkciju u kreativnim industrijama. Ova agencija se prvenstveno rukovodi umetničkim kriterijumima, a specijalizovala se za međunarodne javne programe, javne instalacije velikih razmera, originalne narudžbe, profesionalni razvoj umetnika, muzičku strategiju, organizaciju događaja i održive produkcije.

Svi zainteresovani za učešće u Programu treba da popune prijavni formular dostupan na internet stranici British Councila i da podnesu prijavu najkasnije 22. novembra 2021. godine do 23:59 po srednjoevropskom vremenu.

Imena izabranih kandidata biće objavljena 6. decembra 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari