Brnabić: Birački spisak ažurniji nego pre

Ostavite komentar


  1. Kakav bezobrazluk od ove zene! Zivim u inostranstvu vise od 20 godina i prijatelj koji zivi u mom stanu mi je javio da su poziv za glasanje dobili: moj otac (preminuo 1989), moja majka (preminula 2008), moje dete (koje inace nije rodjeno i nikada nije zivelo u tom gradu) i ja (nesrecnik koji sam ovu vest procitao).

  2. Stvarno, jadno.
    ne znam sta ovoj zeni sve to treba? Ako nastavi ovako (da brani ““lik i delo““ sociopate po svaku cenu), postace ozbiljna konkurencija Maji Gojkovic.

  3. Zasto se ne formira komisija sacinjena od predstavnika vlasti i opozicije ali koji se razumeju u tu materiju i sacine novi biracki spisak. To uraditi sto pre tako da bude spremno za beogradske i parlamentarne izbore.

  4. Gospodjo ministarko niste u pravu. Cemu onda sluzi Zavod za statistiku i popis stanovnistva ako podaci iz njega nisu validni i uporedivi sa birackim spiskom? Poslednji popis je radjen 2011. godine i tada je imalo vise stanovnika u Srbiji nego sto danas ima i po tom popisu ima manji broj punoletnih gradjana nego u birackom spisku. Tako da u spisku imate i mnogo vise od 800.000 ljudi. Druga stvar nije tacno da je samo pre 2012. spisak vođen na lokalu, i danas se spisak vodi na lokalu tj. u opstinama s tim sto se podaci samo upisuju i cuvaju u jedinstvenom spisku koji se nalazi na serverima Ministarstva drzavne uprave ali se spisak ipak vodi na lokalu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.