Brnabić: Krizni štab traži kovid potvrde 24 sata 1Ana Brnabić Foto: FoNet/Vlada Srbije

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je epidemiološka situacija mnogo bolja nego što je bila u proteklom periodu, uz napomenu da je u sredu imala konsultacije sa medicinskim delom Kriznog štabakoji insistira da se važenje kovid propusnica produži na 24 sata u zatvorenim objektima, uključujući i skijališta uz ski pas.

Brnabić je u Skupštini Srbije poslanicima rekli da je medicinski deo štaba predložio i da raspust počne 20. decembra i da traje do 10. januara.

“Nismo stigli ove nedelje da imamo sednicu Kriznog štaba, ali imamo konsultacije i razgovaramo otvoreno”, rekla je Brnabić.

Molim i pozivam sve koji se još nisu vakcinisali da to urade, dodala je ona.

“Mi u ovom trentutku imamo skoro 3,100.000 vakcinisano prvom dozom, a ako računamo i starije od 12 godina, to je 49,7 odsto stanovništva”, rekla je ona.

Revakcinisano je 55 odsto, a treću dozu dobilo je 26,6 odsto punoletnog stanovništva, navela je Brnabić i ukazala da brine nedovoljna vakcinacija mladih. Stalno o tome pričano, u populaciji od 18 do 30 godina svega je 28,1 odsto vakcinisanih, a od 12 do 17 godina samo 3,27 odsto, istakla je premiejrka Srbije.

Porodica kao crvena linija

Nikada ranije u politici niste znali da li neko ko je na vlasti ima braću, sestre, da li ima decu, to su bile crvene linije koje se nisu prelazile, a danas, nažalost, opozicija grupisana oko Dragana Đilasa i njegovih kompanjona u stranci, bolje reći zaposlenih u njegovoj firmi, to stalno rade, rekla je Brnabić poslanicicma.

Ona je, govoreći o kontroli koju je sprovela kancelarija Poverenika za informacije od javnog značaja u vinariji u kojoj radi Danilo Vučić, rekla da bi ta institucija trebalo da kaže da je Srbija ostvarila odličan uspeh kada se kontrolišu prodavnice zbog onlajn prodaje.

“Ako smo došli dotle da kontrolišemo prodavnice i vinarije, jer imaju internet prodaju i kako obrađuju podatke o ličnosti – u redu. Onda recite i da smo svetski prvaci u tome, da je sve urađeno tako dobro i savršeno da možemo da kontrolišemo rad prodavnice”, rekla je Brnabić.

Svaki od takvih napada je napad na predsednika Aleksandra Vučića, na politiku koju vodi, na politku SNS i sve rezultate koje imamo zajedno sa građanima Srbije, rekla je premijerka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari