Brnabić: Kreće prijava za vakcinu preko eUprave, otvara se prvi punkt za masovnu vakcinaciju

Ostavite komentar


  1. Sve moguce pocinje ali vakcinacija ne ide nikako. Narod ne veruje ni vakcinama ni aktuelnoj vlasti.

  2. Da bi se registrovao na cuvenu eUpravu treba zavrsen IT fakultet. To je samo propaganda a stvarnost nula.

      1. U pravu ste, glupim ljudima ni zavrsen fakultet ne pomaže. Znam, imao sam takve kolege, sa sve prosekom od 9,0.

    1. Pa nije baš toliko komplikovano prijaviti se na e-upravu. Ja imam 76 godina i prijavljena sam na e-upravu od samog njenog početka jer mi je bilo lakše da idem na zakazano produžwnjw pasoša nego da čekam u redu. Jedino je što su pre jedno mesec dana tražili da svi prijavljeni obnove svoje prijave, pa i to je proteklo bez problema. Treba imati samo malo smisla za savremene tokove. Inače što se tiče vakcine, ja koja sam kao dete preležala difteriju i hvala bogu ostala živa, ali sa trajnim posledicama ići ću da se vakcinišem jer smatram da je to bolje nego se igrati sa zaraznim bolestima koje uvek ostavljaju neke doživotne posledice, koje se toliko ne osećaju u mladosti, ali kada se dođe do mojih godina čovek postaje i te kako svestan svih tih posledica. Jedino što sam se ja opredelila je za Ruski ili Oksvordsku-Astra Zenika vakcinu, jer posle dugogo proučavanja sih vrsta vakcina i svih za i protiv došla sam do zaključka da su ove vakcine ipak najpribližnije tipu vakcina protiv gripa, koje ja primam već 10 godina, bez ikakvih posledica. Čak sam svojevremeno primila i vakcinu protiv svinjskog gripa, jer sam tada putovala u inostranstvo i još uvek sam sa dve noge na ovoj planeti, a nisam nešto ni mnogo bolešljiva.

      1. Ni od najgorih bolesti smrtnost nije 100%, tako da to sto vi niste imali (vidljive) posledice od silnih primljenih vakcina, ne znaci da su one dobre za zdravlje i da ih treba primati. Ali sreca nece uvek pomoci.

          1. ovaj nivo komentara svodi nas sve na nivo informera i ubija svaku nadu u mogućnost promena koje bi ovu zemlju učinile normalnom

          2. Ne mogu precutno da predjem preko tvog komentara, a da ti ne kazem, ne dao ti Bog da se razbolis i zavrsis na respiratoru. E onda bi bilo kasno za vakcinu i za kategoriju takvih kao sto si ti!

      2. Netačno. I ja sam bio prijavljen na e-upravu od samog početka i koristio je uspešno, ali posle obnavljanja prijava i novog načina prijavljivanja, to je potpuno nemoguće, barem bez elektronskog sertifikata/potpisa.
        Inače, imam završen ETF, 30 godina iskustva u infomaciono-komunikacionim tehnologijama i malo smisla za savremene tokove, ali oni koji su ove izmene inače savršeno funkcionalnog sistema uradili (za ogromne pare a preko bliskih veza sa ovom vladom) sigurno nisu bili zainteresovani da ovaj sistem nekome i služi.

        1. Saglasan sa kolegom! Kao nekadašnji programer, zapanjen sam zamrsotinama koje su napravljene, tako da sada imamo klasičan „user unfriendly“ softver. Jad i beda.

      3. Poštovana Dragana,

        Cenim Vaš komentar i iskustvo koje ste podelili. Nadam se da se glasovi kao što je Vaš čuju daleko.

    2. IT fakultet???? Dalje neću ni da komentarisem. Odlicno funkcionise, sve što mi je trebali sam završila . To što ste funkcionalno nepismeni ne bih komentarisala.

  3. Kad je masovna vakcinacija zašto se onda na svim punktovima ne organizuje vakcinisanje nego samo na jednom i to uz logovanje,digitalnu proveru,biometrijsku zaštitu i autentifikaciju subjekata.
    Jel to oni idu na SpaceX putovanje na Fobos i Deimos pa procedura iziskuje check listu i provere kao na Cape Kanaveralu pre lansiranja u orbitu???

    1. Bravo Dragorade.
      Samo 1 punkt,i prijava preko eu..
      Skroz bezveze.
      Otvorite jos punktova gde moze da se dodje samo sa zdravst.knjiz.
      NE KOMPLIKUJTE BESPOTREBNO

  4. Hoce li biti punktova , kao pred izbore …?? Ono , upaljaci , hemijske olovke…

  5. A zato se znači vakcinisala Zagorka Dolovac sa podobnim sudijama kad im vreme nije. Da daju primer i popularišu imunizaciju u Srba. Baš lepo od Zagorke& Co.

  6. Imam 61 godinu i ne nameravam da se vakciniše. Neka stavljaju žig zveri drugima meni bogme neće. Vodim računa o svom zdravlju provodim vreme bez maske na svežem vazduhu i pijem vodu od belog luka. Bogu hvala na zdravlju. U ove ekspresno napravljene vakcine retko ko da veruje.

    1. Predlažem da obavezno nosite i nešto crveno 24 časa dnevno, sedam dana nedeljno. Dokazano pomaže 😉 Dodatni žigovi ni slučajno, dovoljan je jedan.

      1. Vidi dečko, neće ljudi da se vakcinišu, neće, džaba botovi, likovi kao iz Alana Forda koji su u vladi, šizoidni predstavnici naroda, neće se vakcinisati, ni 20 posto ljudi. Pametni, čuvaju sebe

  7. Kakve prijave preko e-uprave? Jel virus smrtonosan ili nije? Jel vakcina radi il ne radi? Ovakvom „strategijom“ se nista ne postize

  8. Evo vam sada penzosi,kada treba da se glasa dolaze po 5 puta da probaju sa njima ponude nesto od par stotina din.a sada koja je vecina bez kompa sama zaboravljeni da se Ej prijave.Ako glasajte opet za ovakve joj Ovaj .

  9. VODIM SE KAO RIZIČNA GRUPA
    PA AKO MORAM DA BIRAM
    ŽELIM DA PRIHVATIM ,, SPUTNJIK,, VAKCINU I TO ŠTO PRE.

  10. s.uper , nemam reci. svaka cast. Ja sam da primim.sputnjik vakcinu

    1. I ja bih Spitnjik V, samo me brine da li ce nas EU diskriminisati pri ulasku u njihove zemlje, tj. da li ce ih zadovoljiti ova vakcina. Poznavajuci idiotsku filozofiju ove tvorevine ne bi me uznenadilo da ne priznaju rusku vakcinu. Kako cemo u Grcku na more!?

  11. Pokrenula sam prijavu iz radoznalosti..Podaci uobicajeni,nikakav problem do polja..Telefon fix..Ja sam odjavila fiksni telefon..nemam
    I to mi se javlja kao nepotpuna prijava
    Dzaba JMBG,MOBILNI,MAIL…bez fiksnog nista

  12. Moze neko da mi kaže je l’ dozvolila Brnabićka brak između vakcinisanih i nevakcinisanih?
    Pitam zbog komšije ‘oće čo’ek da se ženi…

  13. Sve sto vlasti kazu je samo jedna autosugestivna M A N T R A. Vazno da se tvrdi…. a kada ce biti bolje ne pitaj !!!!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.