Brnabić: Kreće prijava za vakcinu preko eUprave, otvara se prvi punkt za masovnu vakcinaciju 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

Sutra kreće prijava za vakcinu preko eUprave, a do kraja nedelje u Beogradu će biti otvoren prvi punkt za masovnu vakcinaciju, na Beogradskom sajmu, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić posle posete zdravstvenim radnicim Univerzitetske dečje klinike „Tiršova“, koji su primili antikovid vakcinu, dodavši da je do sada vakcinisano 9.300 građana.

Od sutra počinje prijava na sistem preko portala eUprava, gde će svi građani moći da iskažu želju da se vakcinišu, a od četvrtka ta prijava će biti moguća i putem telefona, rekla je Ana Brnabić.

Ona je naglasila da će građani moći da odaberu opciju vakcinacije bilo kojom vakcinom ili da odaberu određenu vakcinu.

„Ne postoji bojazan da će postojati građani koji će želeti da se vakcinišu a da neće biti vakcina za njih“, poručila je Brnabić i naglasila da će vakcina biti dovoljno za sve.

„U ovom trenutku mi imamo vakcina za četiri miliona ljudi,  odnosno dogovore sa različitim proizvođačima za osam miliona vakcina“, rekla je Ana Brnabić.

Brnabić: Kreće prijava za vakcinu preko eUprave, otvara se prvi punkt za masovnu vakcinaciju 2

Ona je najavila da će Krizni štab zasedati sutra u prepodnevnim časovima, i da će se raspravljati o merama za ulazak u zemlju, o školama i merama za privredu.

„Sutra ćemo usvojiti nove mere ili doneti odluku o produženju akutelnih mera“, rekla je Brnabić.

Državni sekretar u Ministarstvu zravlja Mirsad Đerlek rekao je da najkasnije do sutra u podne očekuje da se premaši plan da 11.500 do 12.000 građana Srbije da bude vakcinisano do ovog trenutka.

On je danas rekao da je veliki odziv zdravstvenih radnika za vakcinaciju i da će biti povećan broj vakcinalnih punktova.

Đerlek je rekao da iako kažu da u apotekama nema nekih antikoagulanata, nijedan pacijent neće ostati bez takvog leka.

Odgovarajući na pitanja novinara, premijerka je rekla da su se pojavila već dva predsednička kandidata – Marinika Tepić i Vladika Grigorije i da je uverena da će neko od njih dvoje pobediti na predsedničkim izborima.

Navela je da do izbora ima još 15 meseci i da do tada njenu vladu čeka puno posla, pre svega na izgradnji puteva i završetku rekonstrukcije kliničkih centara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari