Bujošević: Predlog da se produži finansiranje javnih medijskih servisa kroz račune za struju i da se poveća pretplata 1foto FoNet Milica Vučković

Generalni direktor Radio-televizije Srbije Dragan Bujošević izjavio je danas da se sa generalnim direktorom Radio-televizije Vojvodine dogovorio da nadležnima upute predlog da se produži finansiranje javnih medijskih servisa kroz račune za struju bez vremenskog ograničenja, kao i da se poveća pretplata i da i RTS i RTV dobijaju novac iz budžeta.

Bujošević je to napisao u odgovoru članu Upravnog odbora RTS Predragu Azdejkoviću, koji je 11. novembra na Tviteru naveo nezvanična saznanja da je direktor RTS osbio zahtev sindikata za povećanjem plata, jer nema para i da zbog toga treba podići pretplatu.

U odgovoru koji je objavljen na sajtu RTS Bujošević je naveo da je Azdejković za tridesetak dana na mestu člana Upravnog odbora „izgovorio tri netačnosti o RTS“.

Bujošević je istakao da nije razgovarao sa sindikatima, da nije rekao da nema povećanja, već da se ne zna kako će izgledati finansije RTS u 2023. godini.

Dodao je da generalni direktor u leto počinje razgovore sa nadležnim organima vlasti o finansiranju RTS u narednoj godini, a da ove godine za „požurivanje“ tih razgovora postoji dodatni razlog – ističe odluka o finansiranju RTS i RTV kroz račune za struju.

Dodao je i da izjava Azdejkovića od 21. oktobra da je restoran društvene ishrane RTS jeftiniji od skupštinskog restorana netačna, kao i da je netačno da RTS gleda samo starija populacija, a ne i mladi, jer je RTS najgledanija televizija u starosnoj grupi od 18 do 49 godina.

„To su proverljivi podaci, naročito za članove Upravnog odbora“, naveo je Bujošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari