Bujošević: RTS je institucija pristojne i normalne Srbije (VIDEO) 1Foto: Fonet/Nenad Рorрević

Radio-televizija Srbije (RTS) obeležila je večeras 60 godina postojanja, a generalni direktor Dragan Bujošević konstatovao je da je javni servis u najvećem delu u proteklih šest decenija bio institucija pristojne i normalne Srbije, a to je sigurno bio u protekle tri godine.

On je, na svečanom prijemu povodom 60 godina RTS ukazao da u tom periodu nije sve uvek bilo sjajno i dobro, „ali takav je život“.

Od svega što je urađeno u prethodne tri godine, najviše je, ističe, ponosan zbog fiskalne konsolidacije RTS-a.

Veliki broj zvanica iz javnog života okupio se na svečanom prijemu RTS-a u Takovskoj 10, povodom 60. godišnjice televizije u Srbiji.

Po prvi put u istoriji RTS-a napravili smo Internet platformu, RTS Planetu, preko koje možete da vidite naših 11 televizijskih i, računajte, četiri radijska kanala, svuda u svetu gde postoji Internet“, rekao je Bujošević.

Takođe, po prvi put će se od subote krenuti sa plej-aut emitovanjem. „Dakle, počećemo sa digitalnim emitovanjem i prestaćemo da budemo jedina televizija u Srbiji koje se emituje sa traka“, naveo je Bujošević.

Po prvi put u istoriji RTS-a, kako je dodao, napravljeni su kablovski kanali čija je sadržina naša digitalizovana arhiva, digitalizovno nacionalno blago Srbije koje je proizveo RTS i koje se u njemu čuva.

Prvi put je osobama oštećenog sluha omogućeno da prate informativni i serijski, a uskoro i ceo program, naveo je Bujošević.

Televizija Beograd počela je emitovanje programa 23. avgusta 1958. godine.

Prva emisija bio je Dnevnik, koje je emitovan u 20 časova iz nezavršene zgrade Sajma. Vodio ga je Mića Orlović.

Građani su tog dana, na namenski za tu svrhu odabranim lokacijama po Beogradu, prisustvovali istorijskom događaju.

Na Tašmajdanu će se slaviti na dva koncerta. Večerašnji je rezervisan za umetničku, zabavnu i džez muziku, a sutrašnji za narodnu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari