Bukovački maraton za vikend na Fruškoj gori 1foto: pixabay

Bukovački maraton održaće se u subotu, 10. septembra, na Fruškoj gori u organizaciji planinarskog društva „Vilina vodica“.

Obeležavanje Svetskog dana pešačenja kreće u Bukovcu, od 9.30 časova, kod okretnice autobusa broj 64, gde će kontrolori dočekati planinare i goste koji će moći da na licu mesta besplatnom prijavom uzmu učešče u maratonu i na vreme dobiju smernice o ovom događaju.

Maraton se održava 20 put po redu i ima šest staza.

Staza za najmlađe dužine 6,7 kilometara, vodi od Bukovca do Viline vodice i nazad.

Osnovni maraton je dugačak 16,7 kilometara i staza se proteže od Bukovca preko Viline vodice, Astala i Brankovog groba, planinarskog doma Stražilovo i nazad do Bukovca.

Staza malog maratona ima putanju od 23,7 kilometara od Bukovca preko Viline Vodice, Astala, pored TV tornja, manastira Grgeteg, Brankovog groba, planinarskog doma Stražilovo do Bukovca.

Srednje istočni maraton je dužine  33,7 kilometara i kreće od Bukovca preko Viline vodice, Astala, pored TV tornja, Iriškog venca, manastira Novo Hopovo, Staro Hopovo, pored TV tornja, manastira Grgeteg, Brankovog groba, doma Stražilovo do Bukovca.

Srednji zapadni maraton dugačak je 35,6 kilometara, ali se za razliku od istočnog, kod TV tornja dalje ide za manastir Grgeteg, Brankov grob do doma na Stražilovu i nazad do Bukovca.

Veliki maraton vodi od Bukovca preko Viline vodice, Astala, pored TV tornja, Iriškog venca, manastira Novo Hopovo, Staro Hopovo, pored TV tornja, manastira Grgeteg, Krušedol i Velika Remeta, Sportskog cetra „Gusle“, Brankovog groba, planinarskog doma Stražilovo do Bukovca i dužine je 45,7 kilometara

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari