Bukovala demantuje gradsku upravu Novog Pazara 1Novi Pazar Foto: BETAPHOTO/ISHAK SLEZOVIĆ/DS

Jovan Bukovala, kandidat za člana komisije koja ocenjuje medijske projekte konkursa u Novom Pazaru, demantovao je pisanje medija da ga je kandidovalo Udruženje menadžera u kulturi i medijima Srbije.

Naveo je da se na konkurs sam prijavio i da Udruženje više ne postoji. Izbrisano je iz registra Agencije za privredne registre u oktobru prošle godine.

 U demantu, Bukovala je napisao da je diplomirani menadžer iz oblasti menadžmenta i produkcije pozorišta, radija i kulture. Master menadžer kulture i medija i doktorant tih studija na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, ali i „nezavisni stručnjak koji nije u sukobu interesa“.

Mediji su spisak kandidata za članove komisije preuzeli sa zvaničnog sajta grada i Bukovala je na drugom mestu prijavljenih, gde piše da ga je predložilo Udruženje menadžera u kulturi i medijima Srbije.

Po dokumentu, koji je objavila stručna služba lokalne samouprave, „nezavisni“ kandidati bili su Radojica Bunčić i Dragan Pejčić.

Bukovala demantuje gradsku upravu Novog Pazara 2
Foto : Spisak kandidata za članove komisije

Posle objavljivanja informacije o kandidatima i izboru članova komisije, nadležna gradska služba je ispravila „grešku“ u rubrici „naziv podnosioca“.

Od pet kandidata, novopazarski gradonačelnik Nihat Biševac imenovao je troje za članove komisije: Muharema Mutabdžiju, dugogodišnjeg novinara iz Prijepolja, Mariju Lazarević, studentkinju  Agroekonomskog fakulteta u Čačku i urednicu portala TopPress i Top medij iz Topole i Radojicu Bunčića, nezavisnog medijskog stručnjaka.

Njih troje treba da razmatraju 39 projekata za sufinansiranje medijskih sadržaja i raspodele 48 miliona dinara.

Najviše sredstava, 45, 2 miliona dinara, traži RTV Novi Pazar, kojoj je prošle godine, od 55 miliona dinara namenjenih medijskim projektima, dodeljeno 85 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari