Početak radova na četvrtoj deonici moderne saobraćajnice Bulevar Evrope, u dužini od oko 3.100 metara, bliži se početnoj fazi čime će bulevar biti povezan sa auto-putem E-75. Naime, u okviru postupka javne nabavke, otvorene su ponude za izgradnju saobraćajnih površina na četvrtoj deonici bulevara, od Rumenačkog puta do auto-puta E-75. Trenutno je u toku odlučivanje Komisije za javne nabavke, sastavljanje izveštaja o stručnoj oceni ponuda, kao i vrednovanje pristiglih ponuda, nakon čega će biti doneta odluka o izboru najpovoljnije ponude.


U poslednjoj fazi planira se izgradnja nadvožnjaka preko železničkih postrojenja i Privrednikove ulice, dužine oko 450 metara, zatim most iznad kanala DTD dužine 176 metara i prilazi mostu u dužini od oko 210 metara. Biće izgrađene dve kolovozne trake sa po dve saobraćajne trake, obostrane pešačke staze širine tri metra, kao i obostrane biciklističke staze širine dva metra, a biće postavljeno i novo javno osvetljenje.

Novi Sad će postati bogatiji za još jednu obilaznicu, a specifičnost bulevara je to što prvi put u gradu imamo kružne raskrsnice koje poboljšavaju protok saobraćaja.

Završetak obimnog posla na kompletiranju saobraćajne mreže u severnoj zoni grada, odnosno Bulevara Evrope i njegovog povezivanja sa auto-putem E-75, planira se za proleće 2012. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari