Čačanski portal Ozonpress tvrdi da mu je ime zloupotrebljeno 1Lažni Ozonpres sajt

Redakcija čačanskog portala Ozonpress upozorila je danas da je njihovo ime zloupotrebljeno pošto se pojavio portal sa identičnim vizuelnim identitetom i imenom i kako se navodi, objavljuje tekstove koji propagiraju Srpsku naprednu stranku (SNS).

Redakcija Ozonpressa navela je u saopštenju da je njihov domen „ozonpress.net“, a da je domen portala koji ih imitira „ozonpress.rs“ i da je hostovan kod švedske firme.

„Još je i doplatio da se aktivira zaštita podataka o vlasniku domena i zakupcu hostinga. Kao da je teško otkriti istinu“, stoji u saopštenju.

Navodi se da se na portalu koji se pojavio sa identičnim imenom, logotipom i vizuelnim identitetom čačanskog Ozonpressa objavljuju tekstovi koji propagiraju SNS.

„Inteligentni naprednjački lopov ne samo da je ukrao tuđe ime nego je ukrao i logo našeg portala i reklame koje objavljujemo i onda na sve to kači propagandne tekstove za političku stranku čiji je, po sopstvenoj tvrdnji, član. Tako sada imamo pravi i lažni Ozonpress, kao da su čitaoci neinteligentni da ne znaju šta je pravo, a šta lažno“, navela je redakcija čačanskog Ozonpressa.

Najavili su da će pokrenuti sve zakonom propisane procedure da zaštite intelektualnu svojinu.

„Sa iluzijom da živimo u pravnoj državi, pokrenućemo sve zakonom propisane procedure da zaštitimo svoju intelektualnu svojinu od naprednjačkog lopova“, stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari