Čanak: Da li će biti pisane prijave zbog odlaska u crkve u vreme zabrane kretanja

Ostavite komentar


  1. Naravno fa ce biti pisane, ali redom. Najpre oni koji su skupljali potpise u vreme zaraze.

  2. Gospoda svestenici i monasi su zreli i obrazovani ljudi koji se ponasaju kao mala deca,koju je davno trebalo vaspitno uterati i red onako kako su nasi stari neke od nas,a sto su i oni stedro primenjivali.
    Sto se mene tice,mogu da sluze,ali niko ne sme u crkvu pre no sto i on i svestenik koji ga zove ne potpisu da preuzimaju svu odgovornost u slucaju zaraze i da ce snositi troskove lecenja za sebe i za sve one koje inficiraju.
    Ako ih se prezident boji,neka podeli troskove sa svojim dragim glasacima ali iz svog dzepa a nikako iz budzeta
    Posto vecina tih verskih i versko prosvetnih institucija primaju velike pare iz budzeta po raznim osnovama,da im se odmah ukinu..Ko ne igra po mojim pravilima,ne moze trositi moje novce.Tacka.

    1. Vi niste zreli ni normalna osoba, verovatno ne možete shvatiti pojam vere i verovanja, budite šta hoćete mene se ne tiče dok mi nije ugrožena sloboda.

    2. Tako bi trebalo da bude al mora prvo iz glava da izađe svako prema mogućnosti i svakom prema potrebama… 50g. laži i obmana a onda još 25g. jos gorih laži i pljačkanja Srbije.. sad Bi svi neka lična prava ali bez obaveza one važe za sve ostale.. građanska država znači slobodu vere ali uz obavezu poštovanja svih građana koji su dali tu slobodu.. mnogo bre komplikovano za nivo farmi parova velikog brata i ostalih narkotika. Poštujem veru i zato mi se i gadi reality u crkvi.. okajanje svih ovo zemaljskih grehova jednim odlaskom na pricest a onda ajmo Jovo na novo.. Bog u psovci ko dobar dan.. Lepo rekli mudri čuvaj se pa će i bog da te čuva.. Ajde srećan Uskrs svima gde god ga slavili.. Bice dana kad kuga prodje za sva prava i obaveze ako bog da.

  3. Nenade,pročitaj Uskršnju poslanicu Patrijarha,ako je važeća(ko poziva narod).

  4. E, moj Nenade! Pa valjda i sveštenici mogu imati radnu obavezu, a to što je njihovo radno mjesto za oltarom i što se tebi to ne sviđa to je druga stvar. A taj tvoj izraz „popovsko obećanje“ govori samo za sebe o tebi. Naravno da je u redu da vjernici sami odluče hoće li doći ili ne. Tako i odlučuju i oni koji krše svakodnevno policijski čas. A, kad bi tebe pozvala neka televizija da pričaš u vrijeme policijskog časa na tebi je da odlučiš. Samo, za tebe nijedno svešteno lice neće tražiti da se podnese prijava.

  5. Gospodine čanak u C. Gori niko nije provocirao državu. Tamo nema policijskog časa, rade pijace i sl., ali zato policija stoji ispred hramova i zabranjuje ulazak i okupljanje iako se poštuje propis o distanci. Tamo samo u crkvu nije moguće ući.

  6. Da li je Canku pisana prijava za voznju motornih sanki po Novom Sadu pre neku godinu???

  7. Ako ne budu pisane kazne trebalo bi svi koji su kažnjeni za vreme vandrednog stanja za kretanje za vreme policijskog časa da tuže državu. Svi ostali građani da tuže državu zbog neprdržavanja svoje uredbe o policijskom času a SPC tužiti za podstrekavanje za dolazak u hramove i širenje zaraze. Jel smo svk mi koji se pridržavaju mera ludi a oni iznad zakona?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. i 26. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.