Rukovodstvo LSV organizovalo je tokom vikenda akciju šetanja vojvođanskih zastava u Aradcu kod Zrenjanina i prikupljanje potpisa za inicijativu o raspisivanju referenduma oko prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima. Stranački skup predvodio je lično predsednik LSV Nenad Čanak, podsetivši da je baš u Aradcu osnovan prvi odbor ove stranke, pa su se zato ovde ponovo okupili kako bi dogovorili šta treba činiti.

Čanak je naveo da LSV prikuplja potpise za referendum koji treba da odgovori na krucijalno pitanje „čija je naša zemlja“.

– Kao što smo pre 25 godina jasno rekli da hoćemo naše pare i celo pitanje je bilo čije su naše pare, sada je pitanje čija je naša zemlja, ova pod našim nogama. Jer ako i to ode, gde ćemo živeti, da li između ruskih guseničara koji oru banatsku zemlju u potrazi za naftom, ili na okrajcima zemlje kojom vladaju stranci – naveo je Čanak.

Nakon šetnje 100 vojvođanskih zastava centralnim ulicama tog mesta, organizovano je prikupljanje potpisa. LSV planira da prikupi 100.000 potpisa građana.

– Ne možemo mi biti ti koji će ovde živeti samo zato da bi bili nadničari na svojoj rođenoj zemlji, ne možemo mi biti ti koje će stranci iznajmljivati da radimo na onome što je naše – upozorio je lider LSV Nenad Čanak u Aradcu.

Slična akcija organizovana je proteklog vikenda u deset mesta širom Vojvodine, a tom prilikom članovi opštinskog odbora LSV u Zrenjaninu održali su promociju u naselju Mužlja.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari