Carević: Uprava za izvršenje krivičnih sankcija poštuje zatvorenika 1Foto: Ministarstvo pravde

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević izjavio je danas da je Uprava posvećena poštovanju prava lica lišenih slobode i potpunoj primeni međunarodnih konvencija koje regulišu ovu oblast, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Uprava preduzima delotvorne mere u cilju prevencije torture u zavodima poput kontrole u primeni i zaštiti prava lica lišenih slobode u sladu sa zakonom, informisanja osuđenih o njihovim pravima i mehanizmima zaštite prava, obuke zaposlenih, redovnih i vanrednih nadzora nad radom zavoda i saradnju sa organima i organizacijama za zaštitu ljudskih prava“, rekao je on prilikom obilaska Kazneno-popravnog zavoda u Požarevcu.

Carević je, povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, ukazao da je specijalni izvestilac UN za pitanja torture u svom poslednjem izveštaju pozdravio mere koje Ministarstvo pravde preduzima na poboljšanju uslova u kojima borave osuđenici i pritvorenici u zavodima u Srbiji, dodaje u saopštenju Ministasrtvo pravde.

On je podsetio da je u Zabeli u oktobru otvoren novi paviljon za 216 osuđenika, a da je u toku izgradnja još dva paviljona.

Carević je sa predsednikom Advokatske komore Beograda (AKB) Jugoslavom Tintorom i predsednikom Advokatske komore Srbije Viktorom Gostiljcem obišao novu čekaonicu za advokate u Zabeli, čiju izgradnju i opremanje je  finansirala AKB, dok su u radovima učestvovali osuđenici iz tog zavoda. 

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “Carević: Uprava za izvršenje krivičnih sankcija poštuje zatvorenika”

  1. Da li direktor tako vodi računa i o pravima zatvorskih radnika kojih nema i koji su preumorni od prekovremenog rada i terora koje sprovode pojedini upravnici. U zatvorima se zaposleni zlostavljaju tako da radnici podnose tužbe za mobing ali se o tome ćuti.

  2. Nije bas tako kao sto prica, direktor Carevic. Postoji psihičko maltretiranja, zatvorenika u Padinskoj Skeli_stari deo. Prljavština odvratna, cucavci za više ljudi. Šta njima može korona virus, kada je tamo prljavština, za koleru. Nemaju stolove u sobama, jedu na krevetima,i to zatvorenici, lakših krivičnih dela, do 3godine.Ubice u drugim zarvorims, dobijaju uslovni otpust, ovde teško, novi upravnik uveo svoj rezim, vaspitači imaju svoj. Užas!!! Zar uslovi ne trebaju da budu isti u svim zatvorima. Pa nisu oni u logoru. Bolje tretmane imaju ubice u Zabeli, Sremskoj Mitrovici……

  3. Zašto ne obiđete KPZ Padinska skrla, da vidite šta je izvor zaraze.Brat mi je tamo zbog kazne, od 2godine.Kakav teror upravnika, koji je izbačen iz nekoliko KPZ-a, Bukvica.Kzo da su u logoru, a tamo su osudjeni, za lakša krivicna dela.!!!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.