Carina: Zaplenjeni noževi, suzavci, palice 1Foto: Dejana Majstorović

Carinici su u magacinu „Beks ekspresa“ u dva navrata zaplenili ukupno oko 25 kilograma rezanog duvana i drugu neprijavljenu robu poput suzavaca, noževa, boksera i palica, ali i garderobe za koju se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine, saopšteno je danas iz Ministarstva finansija.

Najpre je u kombiju beogradskih registarskih oznaka, tokom kontrole pošiljke pristigle iz Pančeva, pronađen tovar bez dokaza o plaćenim carinskim i drugim dažbinama, a radi se o robi stranog porekla, među kojom je i ona koja može ugroziti bezbednost građana.

Tada je oduzeto skoro 19 kilograma rezanog duvana i odeća za koju se sumnja da je falsifikat poznatih svetskih brendova.

U tovaru kombija pronađeno je još i 25 suzavaca, 11 noževa, pet boksera, pet gvozdenih palica, tri sekire i tri dvogleda, a sumnja se da je reč o robi namenjenoj prodaji na sivom tržištu.

Još jedan prekršaj po istom scenariju otkriven je tog dana, opet u magacinu „Beks ekspresa“, navodi se u saopštenju.

U pošiljci koja je, takođe, poslata iz Pančeva otkrivena je sumnjiva i neprijavljena roba stranog porekla, bez ikakve potvrde o plaćenim dažbinama.

Tom prilikom u kombiju beogradskih registarskih oznaka otkriveno oko šest kilograma rezanog duvana, koji je zadržan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari