Ceca Bojković o Vučićevićevim "saznanjima": Možda vlast planira upad u institucije, pa to pripisuje ProGlasu 1foto FoNet Velimir Ilić

Inicijativa ProGlas uputila je poziv građanima da se u subotu, u 12 časova, u što većem broju okupe kod Terazijske česme, gde je planiran protest protiv izborne krađe i zloupotrebe volje građana. Međutim, urednik Informera Dragan J. Vučićević smatra da se sprema „otimanje institucija“ i „krvavi pir“, a da je ProGlas samo „dimna zavesa“.

Vučićevićeva „saznanja“ niko od inicijatora ProGlasa nije hteo da komentariše, kratko poručujući da „ne komentarišu Informer“.

Istog stava je i proslavljena glumica Svetlana Ceca Bojković, koja je dodala i da joj taj tabloid „iskače“ svaki put kada na trafici želi da kupi ozbiljnu štampu, te da se trudi da naslovnice Informera i ne gleda.

– Možda oni nešto planiraju, pa to imputiraju nama. Možda vlast želi da izazove haos, a Vučićević to zna, pošto je dobar sa njima – ukazuje Bojković.

Vučićević je na svojoj televiziji, ali i u novinama govorio da se u subotu planira „opšti udar na institucije i nasilno preuzimanje vlasti“, a da im je plan da za to sakupe 50.000 ljudi.

Ceca Bojković o Vučićevićevim "saznanjima": Možda vlast planira upad u institucije, pa to pripisuje ProGlasu 2
foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

– Imaju koordinatore, koji će im javiti koja institucija je prazna, u kojim neće biti policije. Plan im je da zauzmu te institucije, a pominju se Narodna Skupština i sve one koje su u centru grada. Računaju da će sa svim što urade u centru motivisati druge ljude da krenu sa njima. Planiraju upad i u medije koje im nisu po volji. Juče su imali sastanak, hoće da upadnu u Srpski telegraf, Alo, Večerenje novosti. Pominjali su Informer, ali su saznali da nismo više u centru grada, pa im je valjda daleko – rekao je, između ostalog, Vučićević.

Poziv ProGlasa na protest

Grupa javnih ličnosti koja stoji iza Proglasa, u kojoj su Ljubomir Simović, Vladimir Kostić, Ivanka Popović, Miodrag Jovanović, Vladica Cvetković, Miodrag Majić, Dragan Bjelogrlić, Svetlana Bojković, Gojko Božović, Srdan Golubović, Tamara Džamonja Ignjatović, Filip Ejdus, Biljana Stepanović i Petar Peca Popović, uputila je pismo građanima Srbije pozivajući ih na okupljanje kod Terazijske česme u Beogradu.

„Dragi prijatelji i saborci, borili smo se da nas na biralištima bude što više i bilo nas je najviše u poslednjih 15 godina. Očekivali smo da ćemo masovnošću glasanja nadjačati sve zloupotrebe izbornog procesa kojima se vlast već godinama služi. Ali, masovna seljenja fantomskih birača iz jednog dela zemlje u drugi, iz druge države u Srbiju, plansko i organizovano manipulisanje prijavama prebivališta i biračkim spiskom, nezabeleženo u istoriji izbornih prevara – nismo mogli da nadjačamo. Na ovim izborima došlo je do nezapamćenog prekrajanja izborne volje građana i građanki Srbije. Zalaganjem hrabrih kontrolora i posmatračkih misija imamo neporecive dokaze o tome! Naš glas se mora poštovati! Ne pristajemo da nam ga ukradu i zloupotrebe”, navodi se, između ostalog, u pismu ProGlasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari