Proglas uputio pismo građanima, pozivaju na okupljanje kod Terazijske česme 1Foto: Z. Miladinović/Danas

Grupa javnih ličnosti koja stoji iza izbornog Proglasa, i u kojoj su Ljubomir Simović, Vladimir Kostić, Ivanka Popović, Miodrag Jovanović, Vladica Cvetković, Miodrag Majić, Dragan Bjelogrlić, Svetlana Bojković, Gojko Božović, Srdan Golubović, Tamara Džamonja Ignjatović, Filip Ejdus, Biljana Stepanović i Petar Peca Popović, uputila je pismo građanima Srbije pozivajući ih na okupljanje kod Terazijske česme u Beogradu.

Pismo „proglasovaca“ prenosimo u celosti:

„Dragi prijatelji i saborci, borili smo se da nas na biralištima bude što više i bilo nas je najviše u poslednjih 15 godina.

Očekivali smo da ćemo masovnošću glasanja nadjačati sve zloupotrebe izbornog procesa kojima se vlast već godinama služi.

Ali, masovna seljenja fantomskih birača iz jednog dela zemlje u drugi, iz druge države u Srbiju, plansko i organizovano manipulisanje prijavama prebivališta i biračkim spiskom, nezabeleženo u istoriji izbornih prevara – nismo mogli da nadjačamo.

Na ovim izborima došlo je do nezapamćenog prekrajanja izborne volje građana i građanki Srbije. Zalaganjem hrabrih kontrolora i posmatračkih misija imamo neporecive dokaze o tome!

Naš glas se mora poštovati! Ne pristajemo da nam ga ukradu i zloupotrebe.

Dragi prijatelji – kada smo pokrenuli ProGlas nadali smo se da ćemo naći ljude koji dele naše vrednosti, spremne na akciju. Sada nas je gotovo 200.000.

Okupili smo se i prepoznali da bi zajedničkim snagama mogli da se suprotstavimo upravo ovakvim nepravdama!

Očekujemo vas sve u subotu, 30. decembra u 12č u Beogradu, kod Terazijske česme na velikom svenarodnom okupljanju!

Jer mi ne pristajemo!“.

Podsetimo, poništavanje izbora od 17. decembra traži i grupa mladih aktivista i studenata (Studenti protiv nasilja, Borba) koji takođe organizuje proteste, isto kao i najjača opoziciona koalicija Srbija protiv nasilja SPN, koja je proevropski opredeljena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari