Čečen: Vučićević živi od prodaje naše profesije Vučiću 1Foto: N1

Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara ima 280 članova iz preko 100 zemalja. To su najugledniji istraživački novinari sveta, nagrađivani i proslavljeni, neki i proganjani zbog svog rada.

Đilas, naravno, ne može da ima ikakve veze sa Konzoricijumom, zato što profesionalni novinari ne rade kao plaćenici političara, ali to Vučićević teško može da razume, pošto odlično živi od prodaje naše profesije Aleksandru Vučiću – ocenjuje za Danas direktor CINS-a Branko Čečen, upitan da prokomentariše današnji tekst Informera u kojem se za aktuelizovanje priče o 24 stana ministra finansija Siniše Malog optužuje Dragan Đilas koji je, kako navode, platio preko 100.000 evra istraživačkim novinarima da pronađu tajne račune Aleksandra Vučića.

Kako to nisu uspeli, naglašava Informer, „izvukli“ su staru priču o Malom, i njegovih 24 stana u Bugarskoj.

– Dobro pitanje bi bilo – zašto Mali nije lepo tužio KRIK još u vreme prve priče o 24 stana, kad je tako nevin? Zašto ih ne tuži sada? Ili da samo objavi dokaze za svoje tvrdnje o nevinosti? Još bolje pitanje je – zašto mi ovde nagađamo, ako imamo tužilaštvo, Agenciju za sprečavanje korupcije i Upravu za sprečavanje pranja novca? A, da, Upravom upravlja Mali – zaključuje Čečen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari