Čekajući odgovore: Da li je i koliko osiromašeni uranijum bačen tokom NATO bombardovanja na SRJ bio uzrok učestale pojave raka kod građana Srbije?

Ostavite komentar


  1. Srbija ima najgori vazduh na svetu, vi ljudi 6 meseci ( jesen-zima ) bukvalno disete bojne otrove. Alkohol je toliko pasan uzrok raka da vam treba sat vremena da procitate sve vrste kancera koji alkohol izaziva. I naravno pusenje. Ali nema veze, bavicemo se glupostima oko osiromasenog uranijuma koji nikakve veze sa radioaktivnim zracenjem nema jer samo povecava eksplozivno dejstvo alfa cesticama koje u trenutku eksplozije nestaju.

  2. Znam da Ameriku, Kanadu, Veliku Britaniju, uopste Zapadnu Evropu, niko nije bombardovao, a i kod njih postoi drasticno povecanje obolelih od raka poslednjih 20-tak godina. Neke vrsta raka imaju i povecanje od 400% u odnosu na prethodni period. Svi ti podaci su dostupni javnosti na internetu.

  3. Bitno je da smo mi sve što je do nas rešili. Očistili zemlju, reke, vodu… Samo nam uranijum iz bombi pravi problem.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.