Cenzurisana sam zbog pominjanja Vučića

Tekst antropološkinje Deane Jovanović izbačen iz kataloga izložbe u srpskom paviljonu na Bijenalu u Veneciji

Ostavite komentar


  1. Drži se toga da ostane ime jer je to istina. Sve drugo je ponižavanje i za tebe. Ko je on da NIKO ne sme da ga pomene u svom mišljenju? I kao preCednik je samo promenljiva u vremenskoj računici. Mi se trujemo, prodajemo, propadamo a niko ne sme da pomene ni SNS a kamo li preCednika. Oni već 10 godina 9ljuju a ne samo pominju Đilasa, fašiste, izdajnike, lopove ko god 7m nije u Vučićevim mislima i niko ne haje a ovde zabranjuju pominjanje njegovog visočanstva cara Vučića. I Tito je vladao 30 godina i nestao pa neće ni ovaj duže.

  2. Kada politika uđe u struku, struka nestaje. Deana Jovanović, dobrodošli u svet politike.

  3. Nemoguce je povezati Bijenale arhitekture sa partikularnim politickim podmetanjima bez ove ili one korupcione karike.

  4. Naprednjaci su majstori da pucaju sebi u nogu. Da nisu rešili da cenzurišu ovaj rad njegov sadržaj bi sigurno ostao nezapažen, osim u uskom stručnom krugu ljudi. Ovako… Ali šta nam to opet vredi, provlače se i sa mnogo gorim budalaštinama i nikom ništa

  5. Politička analiza od nestručne autorke tamo gde mu mesto nije. Logično da ga treba ukloniti.

  6. Pozdravite „antropološkinju“ i objasnite joj da tematika izložbe ipak nije politika i kako popljuvati svoju zemlju već čista struka…Kakav užasan harikiri ste napravili od njenog zanimanja, trebalo bi nekima objasniti tkđ da rodna ravnopravnost nije u pokolju jezičkih naziva zanimanja…Pretpostavljam da gospođa nije manje antropolog ako joj je naziv zanimanja u muškom rodu…Prosto nije u duhu jezika serbskog…

    1. A vi baš znate šta je tematika izložbe? I čime se antropolozi bave? Čim vam je pokolj u jezičkom inventaru, jasno je odakle vetar duva, i to „gospođanje“, ma sve je jasno. „Slobodanka“, a neslobodna, ccc..

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.