Češće fotografišemo mobilnim nego što pričamo 1Foto: Pixabay/ AdinaVoicu

Mobilne telefone češće koristimo za fotografisanje nego za obavljanje poziva, pokazala su poslednja istraživanja.

Mobilni telefon je uvek u našem džepu i nudi sve više mogućnosti koje prevazilaze njegovu prvobitnu svrhu – koristimo ga za slanje elektronske pošte, kao alarm, na njemu slušamo muziku, surfujemo internetom, koristimo ga kao navigaciju, kalendar ili za pregled objava na društvenim mrežama, uz pomoć njega fotografišemo i snimamo.

Istraživanje kompanije LG Electronics (LG) o navikama korisnika mobilnih telefona pokazalo je da ih većina češće koristi kao foto-aparat, nego za pozive i razgovore.

Istraživanjem su bili obuhvaćeni korisnici mobilnih telefona u Sjedinjenim Američkim Državama i Južnoj Koreji, a korisnici su odgovarali na pitanja koje vrste sadržaja dele koristeći mobilni telefon, šta im smeta i koja su njihova očekivanja od kamere na mobilnom telefonu.

Čak 87 posto ispitanika izjavilo je da najmanje jednom nedeljno mobilnim telefonom fotografišu, dok je 82 odsto reklo da toliko često koriste telefon za razgovor. Čak 61 odsto ljudi u uzajamnoj komunikaciji radije bira da pošalje fotografiju umesto tekstualne poruke.

Fotografije dece i selfiji su najpopularniji u SAD, dok Koreanci radije dele slike hrane i putovanja koje postavljaju na društvene mreže, pokazalo je istraživanje kompanije LG Electronics.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari