Četvoro povređenih u požaru u Nišu 1Foto: Printscreen RTS

Četiri osobe su povređene, među kojima i dvojica vatrogasaca, u požaru koji je sinoć zahvatio višespratnu zgradu u naselju Rasadnik u centru Niša.

U urgentnom centru su kazali da niko od njih nije životno ugrožen, a da su tri osobe, mežu kojima i dva vatrogasca, pušteni na kućno lečenje. U niškom Kliničkom centru zbrinuta je zadržana samo starica (79), koja je zadobila opekotine leđa, obe ruke i delimično glave i lica.

U Policijskoj upravi Niš pretpostavljaju da je uzrok požara plinska boca. Vatra je izbila oko 23,30 časova na drugom spratu zgrade i proširila se prema gornjim spratovima, tako da je zahvatila pet od ukupno 15 stanova. U sektoru za vanredne situacije su kazali da uprkos tome što je požar brzo lokalizovan zgrada još nije bezbedna zbog visoke temperature, žara i nestabilne konstrukcije, pa uviđaj radi utvrđivanja uzroka požara „mora da sačeka“.

Vatrogasci su kazali medijima da se požar brzo ražirio jer je reč o takozvanoj “kartonskoj” zgradi koja je izgrađena 1966. godine, a čije se konstrukcija skoro potpuno sastoji od staklene vune i drveta. U Gradskoj kući su najavili sastanak kako bi s videlo na koji način grad može da pomogne građanima čiji su stanovi izgoreli, kao i ostalim stanarima zgrade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari