Cilj smanjenje broja dece u specijalnim školama

Za podršku inkluzivnom obrazovanju u Srbiji EU donirala 4,7 miliona evra

Ostavite komentar


  1. Ljude iz prosvete niko, ali apsolutno niko ne pita šta misle o svemu ovome, a niti rade na obuci za rad sa decom sa posebnim potrebama! Ovo je sve iz perspektive jednog prosvetnog radnika, nemoguća misija!

  2. Ovo nije ništa drugo do guranje klipova u točkove ionako klimavom sistemu obrazovanja. Od ovoga niko stvarnu vajdu videti neće: ni deca sa smetnjama u razvoju, ni deca bez smetnji u razvoju, ni roditelji, ni nastavnici… Eventualno će neko sa vrha biti potapšan po ramenu od strane gazda iz Evrope i to je to.

  3. Prosvetne radnike ne pita niko za mišljenje. Tu decu tj. njihove roditelje takođe. Cilj je prebaciti ih u redovnu nastavu i smanjiti broj zaposlenih defektologa u školama. A ovo o čemu ministar priča nema veze sa stvarnošću. Na nekom seminaru nastavnik fizike ili matematike će naučiti da radi bolje od defektologa i to istovremeno dok drži nastavu ostalim učenicima?

  4. Najgore je u tome sto tu ima i agresivne dece koju niko ne moze da kontrolise. Znam iz konkretnog primera skole u mom mestu. Dete kom ni zakon nista ne moze jer ima samo 12 godina, a nosi nož u skolu i preti drugoj deci, cak i nastavnicima. Nemam nista protiv dece sa posebnim potrebama, naprotiv. Ne zelim da me neko shvati pogresno

  5. Ovo je velika greška. Ne postoji ni jedan prosvetni radnik koji će reći da je inkluzija u našoj zemlji dala dobre rezultate. Ovo je urušavanje sistema obrazovanja. Sa decom sa posebnim potrebama treba da rade defektolozi, tj stručni ljudi koji su se tome posvetili. a ne nastavnici nakon završene obuke.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. i 16. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.