CINS: Firmama Željka Mitrovića odloženo plaćanje poreskog duga od oko 35,6 miliona dinara 1Foto: Beta/Branislav Božić

Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) danas je, pozivajući se na podatke Agencije za privredne registre i zapisnike Poreske uprave. objavio da je firmama u vlasništvu Željka Mitrovića odloženo plaćanje poreskog duga u ukupnom iznosu od oko 35,6 miliona dinara.

U tekstu CINS tvrdi da dokumentacija do koje je došao pokazuje da firma Media Prime Time, registrovana za proizvodnju i emitovanje televizijskog programa, duguje oko 7,8 miliona dinara poreza, od čega je skoro polovina kamata.

„Iz zapisnika o stanju poreskog duga vidi se da ova Mitrovićeva firma nije plaćala doprinose i poreze na zarade i neke od prihoda, ali i autorska prava za koja je najviše dugovala – oko 1,1 milion dinara“, piše CINS.

Prema navodima CINS, kompanija Pink International Company je za ovaj dug, kao sredstvo obezbeđenja, založila ukupno sedam vozila koje je Poreska uprava procenila na skoro 10 miliona dinara.

Poreska uprava je u decembru prošle godine, navodi CINS, utvrdila da i druga Mitrovićeva firma, United Food, registrovana za proizvodnju čokolade i konditorskih proizvoda, duguje 16,6 miliona dinara, kao i da od toga 2,3 miliona dinara predstavlja kamata na dug.

„Za vraćanje ovog dugovanja Pink je založio 12 vozila za koje je Poreska uprava procenila da ukupno vrede oko 20,6 miliona dinara. Reč je takođe o teretnim i putničkim vozilima, ali i o dva autobusa“, piše CINS.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “CINS: Firmama Željka Mitrovića odloženo plaćanje poreskog duga od oko 35,6 miliona dinara”

  1. pitanje, zašto Mirović nije sam na tržištu prodao imovinu, vozila, pa novcem platio dug? On bi tu dobio neku tržišnu cenu, a ne ovako gde je procena mogla da bude naduvana. Šta će Srbiji njegova polovna vozila?

  2. Ako neko upita AV za ovo ja znam odgovor “ i drugima smo to uradili dosta ga je pljačkao Djilas ja čuvam privrednike“ za njega je Mitrović upešni privrednik, jer privreda je proizvodnja pa makar to bilo i prizvodnja primitivizma.

  3. Taj dug nije od juče. Drugima bi izvršitelji već bili za vratom. Zašto je Željko bolji od Pere,Mike,Pere,Laze…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.