CINS: Kusturica u sukobu interesa

Ostavite komentar


  1. Згодан неки уговор. А какав би и био кад човек уговара сам са собом.

  2. Ne vidim u tekstu da li se i koliko Kusturica materijalno okoristio zbog obavljanja nekoliko " javnih duznosti" u isto vreme. Ukoliko nije protivpravno stekao imovinsku korist, mozda je Park imao koristi od ideja i akcija koje je on iznosio na sednicama Nadzornog odbora, kao covek erudita zahvaljujuci kome je taj zabiti deo Srbije postao svetski poznat. Jedno su prekrsaji, za koje svako treba da odgovara, ukljucujuci Kusturicu, a sasvim drugo neka vrsta hajki po svaku cenu, da se umanjib znacaj svega sto je dosad postigao.

  3. Ako je ovo jedini Srbin koji je zarazen korupcijom, Srbija ce vec na Miholjdan biti spasena, bogata, cista, sa viskom radnih mesta i bruto prihodom po stanovniku vecim od bedne Svajcarske. Ovaj covek je u poslednjih 30 godina Srbiju uradio vise od svih nas zajedno. Nista novo, tako su nasi preci pljuvali Teslu.

  4. CINS kad završi sa Kusturicom da ispita i sukob interesa Djokovica i Tesle .Morate da ispitate da li je Kusturica Mokru Goru zalivao svojom vodom ili kupovnom !

  5. Bravo Kusto i neka si im mazno lovu! Umetnik takvog sklopa zna zasigurno da kada ga zaobiđe dar i ode inspiracija i kada više ne bude stvarao da će to biti kraj i dohodaka i honorara. Veliki umetnici uvek nekako i kao po nekom pravilu umiru prezreni i gladni. Starost umetniku neumitno preživa slavu i to je sasvim dovoljno košmarno, onome što čeka sudnji dan. Ono što je verujem svim starim i velikim umetnicima naj nejasnije i naj naj nedokučivije je proces u kome slava bledi a prezir rumeni. Proces koji je započeo davno davno u vreme uspeha, nagrada pa i obožavanja i statusa zvezde u kome su se kao u brodskom dnevniku nizale nove mape i nove priče. Na premijerama, kada vreme staje, gde vam se klanjaju, kada vas svi doživljavaju kao svog, kao brata, kada vaše čitanje dela – postaje misija, kada postanete ideal. Samo slavni i obožavani mogu bar na trenutak da zastave i pomere vreme. Oni to rade tako što kradu naše a mi ga od srca nudimo i uščekivanju kada ćemo se družiti ponovo. Umetnici su ljudi koji su bezbroj puta rekli našu misao koju mi nismo bili kadri sročiti i na tome im hvala! E, pošto se od mog hvala ne živi, dragi moji umetnički radnici – jedan savet: Ako možeš da otmeš pare od države, otimaj!

  6. Posto vise ne pravi filmove i niko ga ne poziva na festivale, ima vremena za sve drugo. Iako se cini da se patriotizam isplati, ipak blizi se kraj. Sramota Kusto !

  7. @druga sansa

    Drzava,ciju pljacku blagoslovite, zivi od poreza koji placamo Vi, ja…
    Dakle, izbijam sebi pare iz dzepa zarad jednog od umetnika kome nije dosta honorara i zarade od filmova koje je napravio(procerdao sta li?), nego je shvatio da su Upravni odbori najbolja krava muzara(preko mog dzepa), pogotovu ako svom imenu dodas i Nemanja.To je valjda najbolja preporuka za UO.

  8. Kusturica zivi holivudskim nacinom zivota u Srbiji.Ima privatni helikopter i privatni avion.Ne mora da snima filmove, da se lakta sa ostalima iz sveta filma, producentima, glumcima….Samo opali po zapadu pljuvanje, a pohvali Rusiju i moze da radi sta hoce.I ako je svoje bogastvo vecim delom stekao na trulom zapadu, lakse ga je odrzavati i uvecavati ovde ako si privilegovan,tajkun,patriota…

  9. Poznavajuci Kusturicin "modus operandi", tesko je ne posumnjati da je opet muvao. Medjutim, indikativno je koliko se CINS bavi perifernim likovima i sumama, dok SNS funkcioneri na svim nivoima doslovno OTIMAJU pare. KRIK je primer pravog istrazivackog novinarstva, diraju tamo gde niko drugi ne sme, a ovi paze da se ne zamere naprednjacima.

    I objavite mi vec jednom komentar, po stotine botovskih komentara dnevno, a nikako da ugledam neki svoj.

  10. CINS je taj koji je prekrsio zavjet, a ne ja! Ja sam vam postao najbolji Srbin, ja sam promijenio vjeru, pljunuo na sve svoje i postao vas najpravoslavac, ja sam, kao vas prosvetitelj, bolan, ja sam vam donio pamet, kulturu, muziku, knjizevnost, rusku politiku, ja vas vadim iz srednjovekovne budjavosti, ja vam gradim dorfove i Andric – gradove, ucim vas pameti, slijepi gedzovani, a vi meni tako?! Sukob interesa, meni ?! To mi je fala sto vas zavadjam sa svima, sto vam otvaram te pjandurske oci u vezi zavjere Zapada prema meni, a to vam znaci automatski i prema Srbiji?!Djabe vam , nemojte mi se vise ulizivati, ljut sam!!!!Reskirate, alaha mi bivseg, da ne snimam film i ne sviram za pusenje!!Ja mudjam vas, al““ vi ne kontate mene! Bolan, mogu je opet nazad salto moltare, jarane!

  11. Podoban svim rezimima, krade od svih. Samo ga Srbi obozavaju sto ih u filmovima predstavlja kao Cigane (pardon Rome).
    Seljaci u tom "nacionalnom parku" ne mogu da idu na svoja imanja. On, "veliki Srbin" ima "rendzere (to je valjda na srpskom jeziku, mada mislim da se kod nas kaze cuvari).
    Sramota. Dno dna!

  12. Kusta malo , malo pa zastrani. U sukobu je sa novinarom, pa se sukobi sa dusevnim bolom.Taman se covek oporavi kad eto ti sukoba sa Bosnom… Pa sukob sa Zapadom. Pa opet sukob sa Gradnjom nekih Drvengradova , sa ziteljima okol… Pa sukom sa hercegivackim vlastima oko kradje kamenja za njegov Andric-grad. Evo opte sukob interesa, opet neke sumnjive rabote u vezi sa novecem, a pre toga sa visegradskim vlastima… Kusta , mutan tip, mutan k““o Miljacka. Komentator Rio lepo procita ovog bivseg rezisera..

  13. Atipicno, za filmske stvaraoce i protagoniste, Kosturica nije simpaticna pojava, ali zato je kvara i cinik.Njegov moralni kov je od pocetka na rahiticnim nogama,pocev od dobijanja sitendije "preko veze", do -po istom fazonu- dobijanja love za snimanje i obezbjedjenje vrhunskog scenariste i glumaca, koristenja i peljuganje Sarajeva i Bosne za peglanje zirija po svijetu…da bi sve to sutnuo i odmetnuo se put novih " kradja i prekradja zvona".. Nista novo, sve vec vidjeno, u vec legendarnim scenama triput zvalavljenjima sa opskurnim Dodikom, kog Kusta koristi, dere i nastavlja svoju " glumacku"karijeru prevara, lazi i laznog srbofilstva.

  14. Kusta, ostala ti pusta.. placi za Rajvosa, placi , oci ces isplakati, znamo da venes, da od toga ne mozes spavati ni jednu jedinu noc! Andric, Srbin kao, svu lvu od Nobela dao je za b-h biblioteke, Zuko, sav zivot u Beogradu, je trazio 6 hodja i mezar u Konjicu, Mesa se vratio pred smrt vjeri..sezdeset je vakat kad to izlazi iz covjeka..trazi svoje mjesto… kopa i grebe, ne mozes se tome odiprijeti.. bolan.. puno si zgrijesio,, tim je veca sila za Ferhadijom..

  15. Па зар се само 3 пута пољубио са Миленцетом Додиком? Па ако је Вучић могао 4 пута да се рукује са Трумпетом, зар Немања није могао бар толико пута да се изљуби са главом Српске? Подобан за сваки режим. Човек без образа. Зна он и са женама. Ето, снимио је филм и довео Монику Белучи само да би је "изваћарио", јер другачије не би могао.

  16. Antonio Banderas: Glumio bih kod Kusturice

    Holivudska zvezda govori, za "Novosti", o glumačkim počecima, neostvarenim snovima, životnim lekcijama, Novaku Đokoviću, našem cenjenom reditelju: Nema tu velike magije. Sve radim iskreno Pametnom dosta…. Hvala Kusto za svest…

  17. Ovaj istaknuti reditelj srpstva( red lazi, red mrznje, red pljacke , red pravoslavlja, red visoke politike antiglobalizma, red rusofilstva,) koji se dovukao ovamo pod Miloseviceve skute, ostavivsi na cedilu sve svoje, pljunuvsi na Bosnu i Sarajevo, koje mu je omogucilo da bude reziser( bilo je jos talenata, ne zaboravimo), prosipa sibicarske fore jednoj naciji koja je dala filmu, televiziji, pozoristu MILION puta vise od ovog Dodikovog biznis-partnera.. Mi smo nase majstore umjetnosti , suludo i neobjesnjivo, bacili pod noge ovod uljezu i proizveli ga u Srbina stoleca, hocemo ovog svercera nasih osecanja da uguramo i kao akademika!!! Taj zna sve o politici, uci nas moralu, kulturi, pravoslavlju, istoriji, knjizevnosti! Da mu ispadne cetka na platno, dali bismo mu nagradu za naj-srpsku sliku godine!On je, boze pomagaj, veci od svih nasih stvaralaca svetle tradicije Srbije, pa do jednog Djokovica ili Tesle! Kao da smo svo bili debili dok nas nije taj nesretni Kusturica nagradio svojim dolaskom. Kao da nas je ON naucio hodanju, azbuci, jedenju sa kasikom i kontaktom sa spoljnim svetom, kao da tek s njim mi pocinjemo misliti , bez sukoba interesa. Ja prosto ne shvatam ovo sta nas je to pomutilo razum…Zaista

  18. Zemljo, otvori se i progutaj nas!!! Ova Dodikova jarancina i prodavac kulture Srbima!Gde smo se smandrljali ? To je kao da sin uci oca kako se deca prave: Pa nismo mi svinjogojci, smrdljivih opanaka, samo na drvenim taljigama sa volovskom zapregom. Ovaj jalija koji je sibicario i verao se po dudovima i kukuruzima oko Sarajeva, molio Sidrana da mu skroji cudesna dva scenarija da bi napravio natur-filmove sa nama kao cirkus- ciganima, takav je nas Mesije, bog te tvoj?! leteces ti , kao sto si i doleteo, lebac ti se ogadio!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.