Članovi Foruma beogradskih gimnazija ipak će pregledati testove sa probne državne mature 1Foto: Vesna Andrić/Danas

Članovi Foruma beogradskih gimnazija (FBG) nastaviće pregledanje testova u okviru projekta pilotiranja državne mature u skladu sa unapred preuzetim obavezama i određenim rokovima.

Ta odluka doneta je na sednici Glavnog odbora FBG i prosleđena Ministarstvu prosvete, potvrdio je za Danas Aleksandar Markov, predsednik ovog sindikata.

„Prilikom donošenja odluke uzet je u obzir značaj koji ovaj projekat ima za budućnost obrazovnog sistema Srbije. U vezi sa navedenim, imajući u vidu nezadovoljstvo nastavnika zbog uvećanja obima posla koji će sa sobom doneti uvođenje državne mature, Forum smatra da je nužno otpočeti dijalog na temu uloge nastavnika i to sa predstavnicima nastavnika koji će biti nosioci ove promene“, navedeno je u dopisu koji je FBG uputio Ministarstvu prosvete.

Podsetimo, FBG je prethodno najavio da njihovi članovi prekidaju pregledanje testova koje su đaci radili u okviru drugog pilotiranja državne mature, a povod za takvu odluku bio je nalog načenika Školske uprave Beograd da časovi u subotu, 9. aprila, moraju da traju po 45 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari