Ćosić: Sve što je Pješčić izgovorio je neistina, radi se o smišljenoj kampanji 1Foto: Miroslav Dragojević

Sve što je taj čovek izgovorio je neistina, izjavio je FoNetu direktor N1 Jugoslav Ćosić, reagujući na tvrdnje bivšeg vlasnika internet provajdera Apsolut OK Bogoljuba Pješčića u emisiji „Fokus“ televizije O2 da nije pretio Ćosiću i glavnom i odgovornom uredniku Bete Draganu Janjiću.

Imajući u vidu količinu laži koju je izgovorio i način na koji ih kombinuje, Ćosiću je potpuno je jasno da se ne radi o slučajnoj i individualnoj provokaciji.

Prema rečima Ćosića, radi se o smišljenoj kampanji, posebno sada kada mu se za te laži otvara prostor na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

Ćosić ne veruje da je Pješčić snimak razgovora dao policiji, kao što je izjavio, jer bi sam sebe optužio za lažno predstavljanje i za pretnje koje je izgovorio.

„Pa ne verujem ni da je tužilaštvo tu prijavu odbacilo. Ne poznajem ga i nema zajedničke fotografije sa mnom, inače bi ih sigurno objavio“, naglašava Ćosić.

Direktor N1 ističe da je od 2002. do 2005. sa porodicom boravio u Sidneju i nije dolazio u Srbiju i da stoga nije, kao što je Pješčić ranije izjavio, prisustvovao konferencijama za štampu Pješčićeve bivše kompanije i sa njim sedeo u kafićima 2002. i 2003.

„Nije mogao da me upozna sredinom devedesetih, kako je izjavio, jer sam tokom devedesetih sve vreme takođe boravio u Australiji“, precizirao je Ćosić.

On naglašava da Pješčić u razgovoru nije pominjao bilo kakav dokument, niti mu ga je poslao preko kurira, „jer bi inače verovatno imao dokaz da ga je poslao, a da sam ga ja primio“.

„Nisam objavio njegov privatni broj telefona, već broj takozvanog službenika američke vlade, zaposlenog u agenciji Homeland Security, kako se predstavio u razgovoru. Da li je američki državljanin i da li ga je u američkoj ambasadi saslušavao službenik CIA, kako je izjavio, to je pitanje za američku ambasadu“, smatra Ćosić.

Činjenica da je na televiziji O2 pominjao svoj bivši biznis koji je pre mnogo godina prodao SBB, a što nije ni u kakvoj vezi sa ovim slučajem, za Ćosića je samo dokaz da je teško zloupotrebljen i instruiran da širi spin koji je zamena teze: nisu više važne pretnje, važno je kome je prodao biznis i važno je da kleveće N1 i SBB.

Prema Ćosićevom stavu, direktni saučesnik te zloupotrebe je O2, čiji radnik-autor emisije „Fokus“, nije pozvao ni glavnog urednika Bete kome je takođe pretio, niti njega, već osobu koja je autor pretnji i koja je zbog toga privođena u policiju.

Bivši vlasnik internet provajdera Apsolut OK rekao je, gostujući u emisiji „Fokus“ na 02, da nije pretio uredniku Bete Draganu Janjiću i direktoru programa N1 Jugoslavu Ćosiću.

Kako je objavljeno na sajtu B92, on je dodao da cela situacija zahteva objašnjenje, a tvrdi i da Ćosića i Janjića poznaje odranije.

„Nisam pretio. Ali je neophodno to sve objasniti. Ja sam sa gospodinom Ćosićem razgovarao 32 minuta, on je kasnije tvrdio da se čak i ne poznajemo“, izjavio je Pješćić.

On tvrdi da je Ćosiću poslao zajedničke fotografije iz određenih perioda i konstatovao da je „apsolutno jasno“ da se dobro poznaju, „kao i da to nije pretnja, jer je razgovor trajao toliko dugo“.

„Taj razgovor je snimljen i sa mog telefona ga je skinula Uprava kriminalističke policije“, rekao je Pješčić i zaključio da je, na osnovu toga, prijava protiv njega „potpuno odbačena“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari