Crveni krst Zrenjanin: Volonterima se pridružilo 80 mladih 1Foto: Crveni krst

Volonteri Crvenog krsta Zrenjanin, njih 330, realizovali su tokom 2022. godine 52500 volonterskih sati u svojim akijama za lokalnu zajednicu, saopštio je Crveni krst Zrenjanin.

Kako navode, potreba za delovanjem organizacije Crvenog krsta je bila izraženai protekle godine a volonteri su radili na unapređenju svoje zajednice i istovremeno kroz rad, brigu i učenje unapređuju kako svoje, tako i živote svojih sugrađana.

„Nastojali smo da olakšamo ljudsku patnju, da štitimo život i zdravlje ljudi i da obezbedimo poštovanje ljudskog bića. Brojne akcije Crvenog krsta Zrenjanina osim zaposlenih sprovelo je 150 mladih i oko 180 starijih volontera. U toku protekle godine, organizaciji Crvenog krsta Zrenjanin se priključilo i 80 mladih volontera. Svi oni su se uz angažovanje i obučavali, pa je Crveni krst sproveo 25 obuka volontera, 3 kampa za mlade, a edukovani volonteri su realizovali 339 vršnjačkih edukacija u osnovnim i srednjim školama u Zrenjaninu.“, objašnjava sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin Aleksandra Tanasijević.

Kako navodi, podrška zdravstvenom sistemu u sprovođenju masovne vakcinacije bila je jedna od značajnijih aktivnosti u prvoj polovini godine i angažovala je mlade volontere 4.300 časova.

U saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, Crveni krst Zrenjanin je organizovao i sproveo 51 redovnu i 13 vanrednih akcija dobrovoljnog davanja krvi, na koje se odazvalo 2.778 davalaca a tokom kojih je prikupljeno 2.472 jedinice krvi.

Tokom prošle godine je u Narodnoj kuhinji podeljeno 65.500 toplih obroka. Svakog radnog dana je 262 korisnika dobijalo topli obrok a za dane vikenda distibuirano je 8.094 kg konzerviranih namirnica.

Osim na distributivnom punktu u Crvenom krstu Zrenjanin, podela paketa hrane i proizvoda za održavanje higijene licima u stanju socijalne potrebe je organizovana i u naseljenim mestima a ukupno je distribuirano preko 150.000 kg humanitarne pomoći. Različitim vrstama pomoći obuhvaćeno je 1.847 porodica, donosno 5.663 pojedinaca.

U oblasti prve pomoći obučeno je, između ostalih, 808 maturanata iz osam zrenjaninskih srednjih škola.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari